Çatıya inme ve çıkma işlemleri için hassas düşünülmüş olan çatı merdiven türü olan kullanım açısından pratik ve dayanıklı bir ürün olmaktadır. Geliştirilmiş standartlara uygun yapısıyla güvenli bir şekilde çatıya çıkma ve inme eyleminin gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Güven ve konfor anlamında, pratiklilik ve dekor anlamında bir çatı merdiveninden beklenilen tüm özellikleri barındıran bir üründür. Özellikle tasarlanmış yapısı, dizaynı ve kullanım kolaylığı ile günümüzde en çok tercih edilen bir yapıya sahip olmasını sağlamıştır. 

Güvenliği daha etkin hale getirilmesi için güvenlik küpeştesi kullanılmıştır. Korkuluğu teleskopik yapıda üretilmiştir. Çatıya inme ve çıkma esnasında korkuluktan alınan destek ile, rahatlıkla inilebilmektedir. Merdivenin basamakları kaymaya karşı dirençli olarak üretilmiştir. Bu sayede güvenlik esaslarında bir kademe daha ileri seviyededir. Kaymayı önleyen yapısında delikli bir tasarım modeli baz alınmıştır. Kullanım rahatlığından rahat bir özelliği bulunmaktadır. Katlanabilme özelliğiyle Fakro Lmk çatı merdiveni tavanda adeta gizlenmektedir. Isı yalıtımına sahip olan kapağı kapatıldığında tüm varlığını gizleyen bir pratikliğe sahiptir. arasında kullanımı kolay 200 kg kadar taşıma kapasitesine sahip olan Fakro lmk çatı merdiveni modelinde kaymaz basamaklarda dikkat çeken özelliklerdendir.

Tavanda çatı içerisinde merdivenin düzenli bir şekilde katlanmasını sağlayan ve katlama aşamasında tavana uyumlu bir şekilde kapanan bir kapağı bulunmaktadır. Bu kapak genellikle süt beyazı ya da normal bir tavan beyazına yakın bir tonda olabilmektedir. Isı yalıtımına sahip olmasına ek olarak kapak 3,6 cm kalınlığa sahiptir. Soğuk hava etkisini keserek, merdivenin ortalıkta kalabalık bir görüntü oluşmasını da engellemektedir. Her açıdan kullanımlı pratik olan , emniyet küpeştesi de dahil olmak üzere kaymaz basamakları ve diğer özellikleriyle uzun ömürlü bir çatı merdivenidir