Çanakkale’nin en her bir yanı güzel fakat Assos denilince büyülenmemek neredeyse imkansız bir hal almaktadır. Çünkü Assos hem havası hem de buz gibi deniziyle gelenleri büyülemektedir. Çanakkale ilinde gezilecek bir çok yer mevcuttur. Buraya geldiğiniz zaman rotanızı Assos ilçesine çevirmeden gitmek olmaz. Buraya geldiğiniz zaman özellikle yazın bunaltıcı havalarında Çanakkale’ye yolunuz düşüyorsa kesinlikle buraya uğramadan gitmemelisinizdir. Hem suyun berrak ve soğukluğu hem de mis gibi havasıyla sizi başka diyarlara götürecektir. Assos’a geldiğiniz ilk gün eğer hafta sonu kaçamağı yapıyorsanız sevdikleriniz ile birlikte ilk gün denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Assos denizi diğer yerlere göre oldukça berrak ve parıl parıldır bu kadar temiz olmasının asıl nedeni denizin içerisinde olan taşlardan dolayıdır. Taşlar denizin temiz kalmasına olanak sağlamaktadır. Çanakkale Assos kentinde iskeleden de denize girebilmeniz mümkündür. Hafta sonu kaçamağı yapacak olanlar ve kafa dinlemek isteyenler için tercih listelerinin başında gelebilir. Kalabalıktan uzak ve sakinlik hakimiyeti vardır. Denizde yüzüp günün yorgunluğu atıp serinledikten sonra çevirmeniz gereken yer rotanız Behramkale’dir. Buraya gün batımından önce gelmeniz şiddetle tavsiye olunur eşsiz manzarası ve sokakları inanılmaz derece Assos’a şirinlik ve renk katmaktadır.

 Sevdiklerinize Behramkale’den Çanakkale’yi anımsatan ve sizin onları düşündüğünüzü gösteren ve onları mutlu etmek için küçük hediyeler alabilirsiniz. Bir diğer ortanız Assos Antik Kenttir. Behramkale köyünden başlayarak denize kadar inen bir yerdir. Burada tarihi yapılar mevcut olmakla birlikte zirvede görünen yerleri ziyaret etmek daha fazla tercih edilenler arasındadır. Assos kentinde yeme içme yerleri oldukça boldur. Yemek yerleri hem şirin hem de tatlıdır. Lüks restoranlardan ziyade renkli olarak dizayn edilmiş yerler vardır.

Çanakkale Assos’ta nerede kalınır?

Çanakkale de kalınabilecek birçok yer mevcuttur. Assos otelleri, sevdikleriniz, eşiniz, çocuklarınız ile birlikte otelde rahatça kalabilmeniz için yapılmıştır. Oteller tamamen sizin için dizayn edilmiş ve sizin için her şey düşünülmüştür. Otellerin temizliği, odalar da ki konfor, yeme – içme de ki özen tam olarak güvenli bir şekilde konaklama yapabilmeniz için düzenlenmiştir. Denize olan yakınlığı da size artı katmaktadır. Sabah kalktığınız an da denizin kokusunu hissetmeniz ve huzuru bulmanız için hafta sonu kaçamağı için tercih edebilirsiniz. Assos otelleri konumu itibariyle her konuda size yardımcı olmaktadır. Çanakkale Assos otelleri ile birlikte hafta sonu kaçağınızdan mutlu ayrılabilmeniz mümkündür. Assospark otel kaliteli bir seçim olarak karşınıza çıkar. Otel içerisinde tüm ayrıntıları bulabilirsiniz. Otel kaliteli hizmet içeriği ile ön planda yer almakta ve misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaktadır.