Buzdolabı almak öyle göründüğü kadar kolay iş değildir. Düğün hazırlığındaki çiftler, yeni eve çıkan öğrenciler yeni bir buzdolabı almak yada eskisini değiştirmek kişilerin buzdolabı almaları hiç kolay olmuyor. Bir çok buzdolabı modeli ve farklı fiyatlarla karşılaştıklarında ekonomik ve kaliteli buzdolabını bulmaları zaman alıyor.

Buzdolapları her evin ve iş yerinin temel ihtiyaçları arasında en üst sıralarda yerini alabilmektedir. İnsanların yiyeceklerini uzun süre saklayabilmelerine olanak veren buzdolapları buzdolapları beyaz eşyalar arasında önemli en önemli olanıdır. Çamaşır makineniz olmadığında idare ediyorsunuz fakat buzdolabınız saatlik çalışmadığında bile bozulan gıdalar yüzünden hemen zarara uğruyoruz.

Buzdolaplarının fiyatları çok değişkendir. Fiyat faktörünü belirleyen buzdolaplarında çok fazla unsur yer almaktadır. Dolabın hacimi, buzluğunun soğutma kapasitesi, modeli, kullanılan madde, enerji tasarruflu olup olmadığı başlıca fiyatı belirleyen maddelerdir. İyi bir buzdolabı almak istiyorsanuz cebinizden 1.500 ve 2.000 TL arasında bir para çıkartmak zorundasınız.

Çok fazla özelliklerle buzdolabınızın olmasını istiyorsanız 5.000 TL üzeri civarında, alt özelliklerde buzdolabı istiyorsanız 1.000 TL'ye temin edebilirsiniz. Mini buzdolaplarında ise ortalama yaklaşık olarak 250.000 TL'dir.

Buzdolaplarının en sık kullanılan eşya olduğunu söylemiştik. Sürekli olarak fişte takılı kalır ve enerji harcar. Buzdolabı alırken fiyattan kaçınmak için enerji tasarruflu olmayan buzdolaplarından alırsanız uzun vade de zarar edebilirsiniz. Örneğin 100-200 tl arasında değişen fiyat farkı için tasarrufsuz tercih edilen buzdolabı sizin için zarar anlamına gelecektir. Tabii bu buzdolabının ne kadar enerji tasarfuna sahip olduğuda hesaplanması gereken etmendir.

Buzdolabı için alışveriş yaparken yukarıda saydığımız önerileri mutlaka gözünüzde bulundurun. Buzdolabı aldıktan sonra pişman olursanız süreci geriye sarmak ve değişim işlemleri sizleri oldukça yoracaktır. Bu yüzden dolayı buzdolabınızı alırken iyi bir karar vererek nokta atışı yapmalısınız. ( Advertorial / Tanıtım Yazısı )