Her mutfakta mutlaka kullanılan bir beyaz eşya ürünü haline gelen buzdolapları, yaşam alanlarındaki konfor standartlarını belirleyen en önemli elektronik ürünlerden birisidir. Bu nedenle farklı teknik kapasite ve fonksiyon özellikleri ile kullanıcıların ihtiyaçlarına odaklı zengin model çeşitliliğine sahiptir. Farklı teknik özelliklere ve kapasitelere sahip olsa da tüm buzdolabı modellerinde söz konusu olabilen teknik arızalar temelinde genellikle standarttır. Bu çerçevede merkezimizde buzdolabı modellerine istinaden en yaygın görülen arızalardan birisi de buzdolabının tık sesi yaptıktan sonra aniden durması arızasıdır. Buzdolabının çalışırken aniden durması pek olağan bir durum olmadığından mutlaka gerekli kontroller için profesyonel müdahaleye ihtiyaç duyar.

Buzdolabının Aniden Durmasının Nedenleri

Buzdolabının normal çalışması esnasında “tık” şeklinde telaffuz edilebilecek bir ses çıkartması ve ardından ani bir çalışmayı durdurma durumuna geçiş yapması, buzdolabında teknik aksam arızasına işaret etmektedir. uzman teknikerlerimizce bu tip arızalanmalara süratli ve yüksek kalite standartlarında gerekli müdahaleler gerçekleştirilmektedir. Buzdolabında tık sesi sonrası aniden durma sorunu genellikle kompresör kaynaklı arızalanmalarda söz konusu olmaktadır. Böyle bir durumda buzdolabınızın arıza tespit uygulamalarında kompresör arızalar öne yaygın görülen neden olarak öne çıkar. Bunun dışında buzdolabı kontrol ünitesi arızası ve buzdolabının başlatma rölesi hatası da buzdolabının tık sesi sonrası aniden durmasında doğrudan etkide bulunmaktadır.

Buzdolabının Çalışmaya Başladıktan Sonra Aniden Durmasının Çözümü

Buzdolabının olağan kullanımı esnasında aniden tık sesi ile duran buzdolabı için gerekli olan onarım müdahaleleri yerinde servis müdahaleleri ile gerçekleştirilebilmektedir. uzman teknikerlerimiz tam donanımlı ekipmanları vasıtası ile yerinde servis müdahalesi gerçekleştirerek, önemli bir zaman tasarrufu elde edebilmenize yardımcı oluyoruz. Gerçekleştirilen kontroller esnasında arızalı olduğu belirlenen kompresör için hem kaliteli hem de ekonomik bir çözüm odağında onarım müdahaleleri gerçekleştirilir. Ancak onarım müdahalelerin performans ya da uzun ömürlü kullanım açısından yeterliliği sağlayamadığı öngörüldüğünde doğrudan orijinal yedeği ile parça değişimini gerçekleştirmekteyiz.