Uzun yıllar öncesinde lazer epilasyon yöntemleri sancılı bir süreçti. Uygulama süreleri, acı ve ağrı hissi, ciltte bıraktığı izler gibi birçok yan etkileri bulunmaktaydı. Teknolojiyle ve insan ihtiyaçlarıyla birlikte oldukça gelişme gösteren lazer cihazları son olarak buz lazer ile devam etmektedir. Gelişen teknoloji sayesinde artık acı ve ağrı hissetmeden istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak mümkündür. Kısa zamanda istediğiniz güzelliğe sahip olabilirsiniz, vücutta bulunan tüylere yapılan buz ile dondurma işlemi sonrasında cilt bakımı da oldukça önemlidir.

Buz lazer her cilt tipine uygulanan FDA onaylı, hızlı ve en çok tercih edilen yöntemdir. Seans sonrasında ve uygulama bittiğinde cilt bakımı nasıl olmalıdır?

Öncelikle lazer epilasyon gelişimleri ciltte oluşabilecek yan etkileri en aza indirmiştir. Geçmiş yıllarda gözlemlenen yan etkiler artık yeni cihazlarla ortadan kalmıştır.

Lazer epilasyon yaptırdıktan sonra ciltte oluşabilecek, kızarıklık, kaşıntı gibi yan etkileri cilt bakım kremleriyle birkaç saat içinde ortadan kaldırmak mümkündür.

Lazer sonrasında uygulama yapılan bölgesi ısı ve güneş ışınlarından korumak gerekir, direkt güneş ışığına maruz kalması cilt problemlerine yol açabilir. Güneşe çıkmak zorunda kalındığında güneşten koruyan kremler kullanılmalıdır.

Uygulama sonrasında viltte tahriş oluşmaması için kimyasal içerikli ürünler kullanılmamalıdır. Parfüm, deodorant gibi içeriğinde ciltte hasar oluşturuacak ürünler en az 24 saat kullanılmamalıdır.

Epilasyon sonrası cilt suyla hemen temas edilmemeli, peeling, kese, sauna gibi işlemlerden kaçınılmalıdır.

Seansları kısa zaman aralıklarıyla tekrarlatmamanız gerekmektedir.

Seans sonrasında ciltte çıkan tyüleri ağda ve epilasyon aletleriyle almamalısınız, çıkan tüyler jilet ile temizlenmelidir.