Büyük meme problemi kadınlarda olduğu kadar erkeklerde de büyük sorun. Estetik olarak kötü bir görünüme sahne olan büyük memelerin kadınlar için çözümü meme estetiği olarak adlandırılırken erkekler için ise bu ameliyata jinekomasti adı verilmektedir.

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası İz Kalır mı?

Dış görünümüne önem veren kadınlar göğüslerinin şeklini değiştirmek isterler. Kilosuna göre büyük olan göğüslerini küçültmek isteyen kadınlar, ameliyat olmayı seçerler. Ameliyat öncesinde araştırmalar yapılır ve estetik açıdan ameliyat sonrasında iz kalıp kalmayacağını merak ederler. Ameliyat sonrası izler kalıcı mıdır yoksa belirli bir zaman sonra geçer mi diye sorular sorulur.

Meme küçültme ameliyatı uygulanan tekniğe ve yaranın iyileşmesine göre farklılıklar gösterir. Kişiden kişiye değişiklik gösterebilen yara izleri farklı belirginliklerde olabilir. Operasyonda kesi ve dikiş söz konusu olduğundan izlerin kalması kaçınılmazdır. Fakat bu izler, gözü rahatsız etmeyecek derecede cerrahi tekniklerle eriyen dikişlerle tamamlanır. Kalan izler için uygulanan tedavi yöntemleriyle belirli bir zaman sonra izin kaybolma oranı artmaktadır.

Jinekomasti ameliyatı sonrası iz kalır mı?

Erkeklerin en çok merak ettiği estetik ameliyatlardan biri Jinekomasti ameliyatıdır. Jinekomasti göğüslerde yağlanmanın artışı ile oluşan meme büyümesidir. Erkekler estetik konusunda kadınlardan daha hassastır. Erkekler, kadınların aksine estetik yaptırdığının anlaşılmasını istemezler.

Jinekomasti ameliyatı iki farklı şekilde yapılır. Birincisi liposuction yöntemi diğeri ise kesi jullanılarak yapılan cerrahi yöntemdir. Liopsuction yöntemi memede sadece yağ varsa uygulanır. İşlem küçük deliklerden lipo uygulaması gerçekleştirildiğinden ve kesi ile açılma olmadığından iz kalmaz. Diğer bir yöntem olan cerrahi uygulamada kesi kullanılır. Kesi kullanılan bölgeye neşterle müdahale edildiğinden meme üstünde iz kalır. Bu iz bir sene zaman zarfında belli belirsiz şekilde olur.