Genel anesteziyle uygulanan burun estetiği yapılacak işlemlere göre 1-2 saat içinde tamamlanmaktadır. Bu işlemler tıbbi donanıma sahip olan hastanede ameliyat ortamında yapılmalıdır. Daha önceden hasta ve estetik cerrahın mutabık kaldığı burun şekli ameliyatla oluşturulur. Yeni gelişmeler sayesinde ameliyatta oluşabilecek şişlikler ve morluklar asgari düzeye çekilmiştir. Uygulamalarda burundaki kemik ve kıkırdak doku kırılmadan, ince bir işçilikle şekillendirilir. Burun estetiğinin başarısı hastanın yeni burun şeklinden memnun olmasıyla, burnun doğal bir görünüme sahip olmasıyla ölçülmektedir.

Burun estetiği ameliyatında başarı elde edilmesi için neler gereklidir?

  • Burun estetiği yaptırmak isteyen hastanın yaşının uygun olması
  • Burun estetiği ameliyatından gerçekçi beklentileri olan hastaların olması
  • Burun estetiğinin hastanın kendi isteğiyle yaptırılması
  • Hastanın fiziksel olarak sağlıklı olması
  • Ameliyat öncesinde hasta ve doktor arasında iyi bir köprü kurulmuş olmalıdır.

Burun estetiği ameliyatının sonra yatak istirahati gerekir mi?

Burun ameliyatından sonra hastaların başka bir sorunu yoksa aynı gün içinde ya da bir gün sonra hastaneden taburcu edilebilir. Ameliyattan dolayı oluşabilecek şişlikler ve morluklar 3-4 gün içinde etkisini kaybeder. Bunların daha kolay iyileşmesi için burun ve göz çevresine uygulayacağınız soğuk uygulama ve yatarken başın yüksek bir seviyede tutulması faydalı olacaktır. Bu tür ödem ve şişliğin uzun sürede iyileşmesi daha çok kalın ve yağlı bir cilt yapısındaki hastalarda görülür. Ameliyattan önceki tetkiklerde bunlara dikkat edilerek, daha hassas bir planlama yapılmalıdır. Burun estetiğinden sonra çalışan kişiler, işleri hafifse 6-7 günde içinde çalışmaya başlayabilir. Burun estetiği ameliyatında sonra iyileşme döneminde hastaların yatak istirahati yapması gerekmez. Hastaların sadece kendilerini zorlamadan dolaşması ve hareket etmesi yeterli olur. Bu ameliyatın ardından burnun gerçek şeklinin görülmesi için en az 6 ay beklenmesi gerekir. Ancak bu süreçte genel hatlarıyla burnun yeni hali kendini belli eder. Bu dönemde burnu darbelere karşı korumalı ve güneş ışığına karşı dikkatli olunmalıdır. Burnun arzu edildiği gibi tam şeklini alabilmesi için gözlük takanlar, bu sürede lens kullanarak önlem almalıdır. Ameliyattan sonra hastalar istedikleri gibi bir burun şekline sahip olacaklarından, kendilerini mutlu hissedecektir. Bu dönemde yaşadıklarını bu mutlulukla fazla önemsemeyeceklerdir. İşte burun estetiğinin başarısı bu aşamada kendini gösterecektir.

Burun estetiği sonrasındaki komplikasyonlar

Hastalar için ameliyat sonrasında oluşacak istenmeyen sonuçlar komplikasyon olarak tanımlanır. Burun estetiğinin deneyimli estetik cerrahlar tarafından uygulanması hem hastanın memnuniyetini, hem de ameliyatın başarısını sağlayacaktır. Ameliyatın sonucundan hastanın memnun olması ölçüsünde, burun estetiğinin başarılı şekilde yapıldığından bahsedilebilir. Ameliyattan önceki planlama, hasta doktor arasındaki iletişim bu başarının mimarı olacaktır.

Burun estetiğinde başarının ölçüsü

Başarılı burun estetiği tanımı için her şeyden önce hastanın beklentilerinin karşılanması gerçekleşmelidir.  Ameliyat sonrasındaki komplikasyonların önlenmesi için, bütün önlemler alınmalıdır. Burada ameliyat öncesindeki çalışmaların büyük önemi vardır. Hastanın burun estetiğinden beklentisi, sahip olmak istediği burun yapısının estetik cerrah tarafından değerlendirilmesinde hata yapılmamalıdır. Burun estetiği hastanın yüz yapısına uyumlu şekilde ve beklentilerine göre düzenlenmelidir. Yeni burun şekli hastanın istemediği türde olursa, burada ameliyatın başarısızlığı söz konusu olur. Burundaki değişimde şekli kadar, hava yollarının da doğru değerlendirilmelidir. Hastanın istemiş olduğu yüzüne uyum sağlayacak burun yapısı oluşturulurken, solunum yollarının olumsuz etkilenmesine izin verilmemelidir. Burun estetiğinden sonra kanama, yüzdeki istenmeyen izler, enfeksiyon gibi sorunlar olmamalıdır. Ameliyat tamamlandıktan sonra hastalar oldukça rahat bir dönem geçirir. Katlanılabilecek hafif ağrılar için, ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir. Her şeyden önemlisi hastanın yeni burun şeklini beğenmesidir.

Haber Kaynağı: http://www.selcukinanli.com