Bir kedinizin olduğunu düşünün; sevimli, uyumlu, pembe dilli ve yumuşacık. Ayaklarınızın arasında 8 çizerek sizi sevdiğini gösteren, size bakışı sevgi dolu olan bir kedi… İşte tam bu kediler British Shorthair’dir. Oldukça sevgi dolu olan minik evcil dostumuz, sizlere ve hatta ailenize en iyi uyumu sağlayacaktır. 

1800 yıl önce Mısır’ın işgal edildiği sırada; Romalı askerler bu kedileri çok sevmişler ve Roma’ya götürülmüştür. Roma'da yarı evcil bir hale gelen bu kedi cinsleri daha sonra ise göçmenler tarafından İngiltere’ye getirilmiştir. British ismini burada almışlardır. Harrison Weir adında birinin bir kedi yarışmasına katılması bu kedileri dünyaya tanıtmış ve çok popüler olmasını sağlamıştır. 

Şimdi sizlere British Shorthair sahiplenmek için harika sebeplerden bahsedeceğiz. Keyifli okumalar dileriz…

Dış Görünüşü Asil Bir Kedi Olmasını Sağlıyor

Görünüşü ile diğer kedilerden ayrılan bu kediler; farklı ve asil bir havada duruyorlar. Fakat içinde bir yumuşacık oyuncu bir kişilik yatıyor. Zeki, uysal ve evde yalnız kalmaya alışkanlardır. Yalnız kaldıkları süre zarfı boyunca ise sadece uyurlar yaramazlık yapmak için sizi bekliyor olacaklardır. 

Oyuncu!

Siz geldikten sonra ise sizinle oyun oynamak isteyebilir. Evinizde şirin bir yavru kedi istiyorsanız ve çocuğunuzla uyum içinde olmasını istiyorsanız; geç olgunluğa ulaşması ve uyumlu bir kedi olmasından dolayı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. 

Herkese Karşı Uyuumlu Uyum Sağlar 

Sakin bir kedi olmasının yanında sizlerle oyun oynamak onun en sevdiği aktivitedir. Sizin belirlediğiniz kuralları çabuk öğrenir ve kural dışı bir hareket yapmaz. Oyun sırasında sizi ısırmayan bir kedi arıyorsanız British Shorthair kedileri tercih edebilirsiniz. Çünkü elinizi ya da farklı bir yeri ısırdığında eğlenceli oyunun biteceğini bilecektir. 

Sahibine Aşık 

Oyun oynamaktan sıkıldığında ise sizlerle vakit geçirmek adına sizin yanınızda ya da çevrenizde uyumak isteyebilir. Adeta size aşık olan bu kediler zamanın çoğunu sizlerle geçirmekten çok hoşlanacaktır. Sizlerde çevrenizde sizinle olmaktan mutlu olacak bir kedi sahiplenmek istiyorsanız hem akıllı hem de uyumlu olan bu kedileri tercih edebilirsiniz. patibul.com ‘daki ilanları inceleyebilirsiniz.

Tüy Bakımı Yok Denecek Kadar Azdır

Tüyleri tek katmandan oluştuğu için çok nadiren kırışıklık olabilir. Hatta bazen hiç olmaz. Bu sebepten dolayı; diğer kedilere göre tüy bakımı oldukça azdır. Çok nadiren fırçalamanız, hem kedinizin hoşuna gidecektir hem de ölü tüyleri toplamanıza yardım olacaktır. Çok nadiren tüy döken bir cinstir. Tüye karşı alerjiniz varsa bile kolayca adapte olabilirsiniz. Hatta yavruyken tüy dökmeyecektir.  

Uyumlu Bir Kedidir

Evinize gelen yabancılara dahi kendini sevdirir. Oldukça kolay bir şekilde size alışırlar. Diğer kedilerden ayrılan en büyük özelliği yabancılarla dahi iyi anlaşmasıdır. Çocuklarınız varsa ve bir evcil kedi ile büyümesini istiyorsanız gönül rahatlığı ile bu kedi cinsini tercih edebilirsiniz. 

Yabancılara Karşı Oldukça Sakin

Başka hayvanlarınızda varsa onlarla da iyi geçinecektir. Diğer kediler ile oyun oynamaktan çok hoşlanırlar. Köpeklerle de uyumu şaşırılacak kadar iyidir. Sakin ve tembel bir kedi olduğundan zarar verici değildir. Zaten kedilerin doğasında zarar vermek diye bir şey yoktur. Nadiren saldırgan olurlar.