Özellikle gençlerimizin mustarip olduğu rahatsızlıklardan biri olan boyun düzleşmesi, sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri olmuştur. Çok fazla fiziksel çalışma gerektiren işlerde çalışanlarda, aşırı stresli insanlarda çok bariz olarak görülen bu rahatsızlığın en büyük dostlarından biri de strestir. Eğer stres, yorgunluk ve aşırı düşüncelere sahip biriyseniz, siz de boyun düzleşmesi sağlık problemini yaşayabilecek bireylerden birisi olabilirsiniz. Bunların dışında gençlerimizin çok fazla bilgisayar başında kalmaları da boyun düzleşmesinin en büyük nedenleri arasında yer alır. Normalde insan omurgası C şeklindedir; ama boyun düzleşmesi rahatsızlığından mustarip olan insanların omurgaları I harfi ile benzerlik gösterir. Sonuç olarak boyun düzleşmesi sorunu, isminden de anlaşılacağı üzere, boyunda düzleşmenin meydana gelmesi ile baş gösterir.

arasında boyunda ağrılar, boyun hareketlerin de zorluk çekilmesi gibi etmenler bulunur ve boyun düzleşmesinin teşhisi MR çekildikten sonra doktor tarafından konulur. Eğer boynunuz da bir düzleşme söz konusu ise, doktorunuz MR sonucunda boynunuzun düzleştiğini görecek ve teşhisi koyacaktır. Bu sağlık problemi ile karşılaşmamak için, sürekli bilgisayar başında durmaktan kaçınmalı, boyna darbe alınmamalı ve çok fazla ağır olan eşyalar kaldırılmamalıdır. Yattığınız yastıklar bile bu rahatsızlığın oluşmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden yüksek yastıkları kullanmaktan kaçınmalı ve yastıklarınızın yumuşak olmasına dikkat etmelisiniz. Buna bağlı olarak, kanepeler de veya boynunuzu zorlayacak bir yerde kesinlikle uyumamalısınız.

 Boyun düzleşmesi tedavisinde, bel düzleşmesi tedavisinde olduğu gibi fizik tedavi uygulanır. Kas gevşetici ilaçlar ve sıcak uygulamalar da bu sorun için uygulanan yöntemlerdendir; ama en sağlıklısı ve etkilisi fizik tedavi işlemidir. Topuk dikeni tedavisi, kupa tedavisi, omuz ağrısı, omuz kireçlenmesi ve daha birçok farklı sağlık problemlerine karşı hastalarına en iyi hizmeti veren Hastanelerinde boyun düzleşmesi tedavisi hakkında bilgi alabilirsiniz.