Botoks kırışıkların önlenmesinde kullanılan 4-6 süreyle etki gösteren bir tedavi yöntemidir. Kırışıklık sorunları karşısında yaptırılan Botoks uygulamasının birçok türü bulunmaktadır. Ameliyatsız yüz germe yöntemi olan Botoks dünya çapında gün geçtikçe kadınlar tarafından olduğu kadar erkekler tarafından da tercih edilmektedir. Erkek botoksunda yüzün erkeksi yapısını bozmayacak şekilde Botoks planlaması yapılmaktadır. Botoks Ankara kliniğinde Botoks tedavisi uygulayan Dr. Buket YILDIRIM merdiven altı olan yerlerde yapılan Botoks uygulamalarının sağlık açısından riskler barındırdığının altını çizmektedir.

Ameliyatsız Yüz Germe Botoks Güvenli Midir?

Ameliyat olmaktan çekinen ya da tercih etmeyen ancak kırışıklık sorunlarından da kurtulmak isteyenler Botoks tedavisini tercih etmektedir. Botoks tedavisi 4-6 ay süre ile etkili bir yöntemdir. Bu nedenle kalıcı bir etki göstermez. Bazı komplikasyonlar uygulama sonrası meydana gelebilmektedir. Bunlar Botoks yan etkileri olarak söylenen şeylerdir. Yüzde kızarıklık ve morluk, ağrı, hissizleşme ve hassasiyet, göz kapağının düşmesi sorunları ile nadiren de olsa karşılaşılabilmektedir. Botoks sonrası uygulanan soğuk uygulaması ve masajlar kızarıklık ve morlukların hızlı bir şekilde kaybolmasına neden olacaktır. Göz kapağı düşmesi en nadir yan etkilerden birisidir. Buna çözüm olarak göz damlaları sunularak hızlı bir şekilde normale dönmesi sağlanmaktadır. Botoks yan etkileri de Botoks gibi kalıcı değildir. Bir işlem yapılmasa da bir süre sonra kendiliğinden kaybolacaktır. Botoks doğru yerde ve eğitimli kişilerce yapıldığında güvenli bir ameliyatsız yüz germe yöntemidir.

Botoks Nerede Yaptırılır? Yan Etkileri Kalıcı Mıdır?

Botoks yaptırmak için medikal estetik alanında hizmet veren klinikler tercih edilmelidir. Doktor tarafından ya da doktor gözleminde yapılması gerekir. Oluşabilecek olan komplikasyonlara karşı tedbirlerin alınmış olması gerekmektedir. Doktor tarafından planlanan Botoks uygulamasında dozajın doğru ayarlanması sayesinde Botoks uygulamaları çok daha başarılı bir şekilde yapılabilir. Botoks yan etkileri her uygulamada meydana gelebilir. Ancak yan etkilerin meydana gelme ihtimalini düşürmek için uygulamanın doğru bir şekilde planlanması ve yapılması gerekmektedir. Meydana gelen göz kapağının düşmesi gibi yan etkiler kalıcı değildir. Botoks kendisi kalıcı bir yöntem olmadığı için yan etkileri de müdahale edilmediğinde bile kendisi gibi bir süre sonra ortadan kalkacaktır.

Botoks Uygulaması Sonrasında Ne Yapılmalıdır?

Botoks uygulaması ameliyatsız yüz germe tedavisi olarak uygulanmaktadır. Yüz kaslarına uygulanan nörotoksin sayesinde yüz kasları ile sinir hücrelerinin iletişimi kısıtlanarak kasların aşırı kullanımı ve buna bağlı kırışıklıklar engellenir. Botoks uygulaması öncesi aspirin ve aspirin içeren ilaçlar ile E vitamini içeren ilaçların alınmaması gerekmektedir. Kızarıklık ve morluk ve şişkinliğin oluşma ihtimalini arttırır. Botoks uygulaması sonrasında gün içerisinde spor yapılmaması tavsiye edilir. Botoks uygulama bölgesinin temiz tutulması önemlidir. Uygulama sonrası 3 gün boyunca bölgenin sık temizlenmesi gerekir. Bu işlem esnasında aşırı baskı uygulamaktan kaçınılmalıdır. Botoks sonrası 3-14 arasında Botoks etkisini arttırarak gösterecektir. Bu nedenle ilk günlerde görülemeyen değişiklikler için endişe etmeye gerek yoktur.

Botoks Yaptırmak Kaça Mal Olur?

Botoks uygulamaları için her klinik farklı ücretlendirme yapmaktadır. Ancak Botoks fiyatları için en önemli kriter Botoks türüdür. Birçok Botoks türünde farklı uygulamalar yapıldığı için uygulama türü ile Botoks maliyetleri doğrudan etkilidir. Botoks fiyatlarının belirlenmesi için önceden muayene yapılması gerekmektedir. Botoks uygulaması planlanır ve dozajlar belirlenir. Buna göre de fiyat belirlemesi yapılır. Çok daha uygun fiyatlarla Botoks yapma teklifinde bulunan merdiven altı yerlere uygun fiyat vaatleri nedeni ile gidilmemesi çok önemlidir. Buralarda yapılan bilinçsiz ve yanlış uygulamalar ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Kırışıklık sorunlarını çözmek yerine daha kötü bir hale gelmesine neden olabilir.