Evli çiftler arasındaki uyumsuzluk bazen karşılıklı anlaşma bazen de anlaşamama durumunda boşanma davalarında nihayet buluyor. Boşanma davaları anlaşmalı ve çekişmeli davalar olarak ikiye ayrılıyor. Birçok çift boşanma sürecinde boşanma avukatı yardımı alarak davanın kendileri adına çok daha iyi geçmesini istiyor. Bu nedenle en iyi boşanma avukatı konusunda gerekli araştırmalar yaparak bu avukatlar ile anlaşarak boşanma sürecini bu avukatlar ile devam ettirmek istiyorlar.

Boşanma Avukatlarının Görevleri

Boşanmak isteyen çiftler, bu süreci ankara boşanma avukatı ile devam etmek istiyorlar ise öncelikli olarak ilgili avukatlara noter aracılığı ile vekalet vermeleri gerekiyor. Vekaletin noterden çıkarılması ve mahkemeye intikal ettirilmesi ile birlikte mahkeme kayıtlarına giren müdafi avukat bilgileri neticesinde ilgili avukat boşanma davalarında müvekkilinin savunma haklarını yerine getirebiliyor. Boşanma davalarında davanın çekişmeli olması durumunda avukatlar müvekkillerinin şikayetleri ve talepleri hakkında bilgi alarak bunları mahkeme dava dosyasında mahkeme huzurunda sunar.

Boşanma Davalarında En Çok Görülen Konular

Boşanma davalarında özellikle çekişmeli bir dava söz konusu ise çiftler arasındaki en büyük anlaşmazlık çocukların velayetleri ile ilgili konulardır. Bunun yanı sıra mevcut taşınır ve taşınmaz malların bölüşülmesi ve hisselere bölünmesi gibi konular da en çok ilgilenilen konular arasında yer alıyor. Bu nedenle boşanma davalarında boşanma avukatları bu konular ile ilgili detaylı bilgileri ve belgeleri, toplayarak müvekkili adına mahkemeden talepte bulunabiliyorlar.

Anlaşmalı Boşanma Davaları ve Boşanma Avukatları

Anlaşmalı boşanma davalarında boşanma avukatları için en önemli konu çiftler arasındaki uzlaşılan konunun anlaşmalı boşanma protokolüne dökülmesi ve bu protokolün mahkemeye ibraz edilmesidir. Bunun için boşanma avukatı karşın tarafın avukatı ile görüşerek hangi konularda anlaşma sağlanacağı konusunda görüşür ve uzlaşılan konular ile ilgili protokol hazırlanarak karşılıklı imza altına alınır.

Boşana Davalarında Temyiz Süreci

Boşanma davalarında en önemli süreç temyiz süreci olarak dikkat çekiyor. Yerel mahkemenin vermiş olduğu kararlar taraflara tebliğ edildikten sonra itiraz süreci anlamında yargıtaya temyiz edilme hakları söz konusudur. Bu durum boşanma avukatları tarafından yakından takip edilerek yargıtayın nihai kararı bekleniyor.