Bir arada mutlu olma yetisini kaybetmiş çiftler boşanma yoluna gidiyorlar. Boşanma işlerinde daha sistematik ve doğru bir şekilde ilerlemek için bir boşanma avukatı gereklidir. Boşanma avukatı boşanma davalarına ağırlıklı olarak bakan ve bu işin raconunu bilen ilerleyiş ve gidişat hakkında bilgi sahibi olan insanlara verilen genel addır.

Bir boşanma davasına dahil olan boşanma avukatı bireyin taleplerini ve mağduriyetlerini mahkeme kuruluna ve karşı tarafa sunmakla yükümlüdür. Aynı zamanda boşanma avukatı bireyin haklarını yani baro tabiri ile müvekkilinin haklarını en güzel şekilde savunmalıdır. Bu savunma esnasında karşı tarafa ve mahkemeye hazırladığı dosyayı sunmakla mükellef olan avukat yaptığı işin ederince de bir boşanma avukatı ücreti talep eder. Bu fiyat talebi konusunda anlaşıldığı taktirde boşanma avukatı bireyi müvekkili olarak kabul eder. Birey de avukatı boşanma avukatı olarak kabul eder.

Boşanma Davası Süreci

Dava süreci başladığında müvekkiller avukatlarına gerekli bilgileri verir tabi ki mahkemede müvekkiller de dinlenir fakat artık işin büyük kısmı avukatlardadır. Dava süreci bireylerin isteği üzerine sorunsuz veya hak talep etmeden de gerçekleşebilir bu durumda gerçekleşen davalara anlaşmalı boşanma davası denir. Eğer bireyler arasındaki uyuşmazlık büyükse ve karşılıklı haklar talep ediyorlarsa bu haklar avukatlara söylenir ve iki tarafında uğraşması sonucunda anlaşmalı boşanmaya nazaran biraz daha çekişmeli ve uzun bir dava süreci başlar. Bu süreçte ilerleyen davalara da çekişmeli boşanma davası denir. Eğer İstanbul’da boşanma davanız varsa uzman bir İstanbul boşanma avukatı size yardımcı olacak ve yol gösterecektir.