Biyometrik yüz tanıma sistemi alışılagelmişin dışında kullanılan bir yöntem olarak, fazlaca detay sunar. Yüzümüzdeki ince detaylar, bu sistem ile son zamanlarda bir güvenlik kilidi görevi görmeye başladı.

ZKTeco, pdks, x-ray, access kontrol, akıllı kilit gibi güvenlik sistemlerinde son teknoloji ürün ve çözüm sunan, dünyanın en büyük kuruluşlarındandır.

Biyometrik Yüz Tanıma Sistemi Nedir ve Ne İşe Yarar?

Biyometrik yüz tanıma cihazları, yüzümüzde bulunan burun, alın ve çene kısımlarındaki algoritmayı tanır. Her bireyin algoritması farklı olduğundan, bir başkasının yerine yüz tanıtmak mümkün olmayacaktır. Aynı zamanda, makyajlı, gözlüklü, sakallı ya da bıyıklı olmanız, sistemin yüzünüzü tanımasına engel değildir. Bu sistem yüz hatlarınızı veri tabanına kaydederek cihaz ile eşleştirir. Yüksek güvenlik gerektiren yerlerde kullanımı yaygındır. Yüz tanıma sistemi sayesinde, ilgili binalara yalnızca daha evvel yüz hatları tanımlanmış kişiler girebilir. Bunun yanı sıra kalabalık ortamlarda ilgili kişinin bulunmasında da oldukça yardımcıdır.

Biyometrik Yüz Tanıma Sistemi Nerede Kullanılır?

Gün içinde sıklıkla giriş-çıkış yapılan binalarda, güvenlik için muhakkak bulundurulması önerilir.  Devlet kurumları, bankalar ve havaalanları gibi sürekli kalabalık halinde görülen yerlerde, biyometrik yüz tanıma sistemi denetim için tercihte ilk sırada yer alır.  Ancak kullanması oldukça zor bir sistem olduğundan, küçük işletmeler tarafından pek tercih edilmez.

Ayrıca yüz tanıma sistemlerinde birden fazla model bulmak mümkündür. Bunlar; kartlı, şifreli ya da parmak izi okuyucu destekli olabilir. Hangi model olursa olsun, yüz tanımı için en önemli faktör, cihazların yüksek çözünürlüklü bir kameraya sahip olmasıdır.

ZKTeco biyometrik parmak izi okuyucular ve çoklu okuyucular için hemen temasa geçin!

HB510 El Tipi Yüz Tanıma Parmak İzi Tanıma NFC ve Barkod Okuyucu

Oldukça prototip olan bu cihaz, elde taşınabilir olması sebebiyle denetimleri çok daha kolay hale getirir. Personel sayımı, veri toplama ve öğrenci kaydı gibi işlemleri destekler. Bir nevi elektronik barkod işi görür.