Blok ödülü yarılanmasının ardından Bitcoin (BTC) analizleri daha çok önem kazanmaya başladı. Yarılanmadan sonra analistler zorluk göstergesi hakkında da birçok yorum yapıyor.

Bitcoin Zorluğu

Bitcoin zorluğu blok ödülü yarılanmasının ardından 22 Mayıs’ta Bitcoin zorluğunun %6 azaldığına şahit olduk. Bu durum madencilerin yarılanma sonrasında bir nebze nefes almasını sağladı. 5 Haziran’da da yine zorlukta bir düşüş yaşandı ve böylece Bitcoin çıkarmak daha kolay hale geldi. Tarihsel veriler, Bitcoin fiyatı ve madencilik zorluklarının pozitif korelasyon unsurlarına sahip olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla Bitcoin yorumları da bu çerçevede şekilleniyor.

Bunun yanında Bitcoin’de geride bıraktığımız haftada yaşanan düşüş de madencilik zorluğunun düşmesi ile ilgili olabilir. BTC Salı günü %11 düşüş yaşadı ve tüm Bitcoin analizleri de bundan sonra lider kripto para biriminin ne yapacağına odaklandı.

Öte yandan madencilik zorluğunun düşmesi, yarılanmadan sonra kendileri için artık madenciliğin karsız hale geldiğini düşünen madencilerin faaliyetlerini sonlandırması ile doğrudan bağlantılı. Ancak Blockware Solutions'a göre, ucuz elektriğe erişimi olan eski Antminer S9'ları kullanan madenciler hala faaliyetlerine devam edebiliyor. S9'ların hala ağın %30'unu oluşturan büyük bir güç olduğunu tahmin ediliyor.

Ayrıca Blockware Solutions CEO'su Matt D’Souza, BTC analizleri ve Bitcoin yorumları ile eski madencilik ekipmanlarının çalışması arasında hassas bir denge olduğunu belirtiyor. D’Souza konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullanıyor:

“Bitcoin 9.000 doların altına düşerse, madenciler için marjlar zayıf olacak. Bitcoin 7,200 doların altında kalırsa da birçok madenci faaliyetlerini sonlandırma zorunda kalacak.”

Bitcoin Yorumları

BitconHaber.net sitesindeki analizlerden de görebileceğiniz gibi şu anda piyasada oldukça karışık sinyaller var. Bu durum hem küresel çapta yaşanan olaylara hem de blok ödülü yarılanması ile birlikte değişen Bitcoin analizlerine bağlı.

Analistler Bitcoin analizi yaparken hem geçmiş grafiklere hem de tarihsel veriler odaklanıyor. bu sebeple de Bitcoin zorluk seviyesindeki büyük değişiklikler analizlerde önem taşıyor.