Amsterdam, Avrupa'da gezip görebileceğiniz en güzel, en renkli şehirlerden biri.

Eşsiz kanallarından mimarisine, müzelerinden eğlence hayatına, herkese hitap eden bu rüya kente hayran kalmamak elde değil.

Bir gidenin kalbinde, bir de gitmeyenin aklında…

Amsterdam tatilinizde size rehber olacak bu yazıyı okuduktan sonra uçak biletinizi almak için sabırsızlanacaksınız. 

Amsterdam’da Nerelere Gitmeli?

Dam Meydanı:



Amsterdam’ın merkezinde yer alan ve en ünlü meydanı olarak bilinen Dam Meydanı, her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapar.

Yazları kurulan lunaparkı, cafe-restoran ve mağazalarıyla her yaşta ziyaretçinin ilgisini çeken meydan çevresinde aynı zamanda Kraliyet Sarayı, Ulusal Anıt, Nieuwe Kerk, Madame Tussauds Müzesi, Kalverstraat ve Damrak Caddesi gibi önemli tarihi yerler ve yapılar bulunmaktadır.

Kraliyet Sarayı (Koninklijk Paleis)


Dam Meydanı’ndaki en önemli yapıların başında gelen Kraliyet Sarayı, 17. Yüzyıldan bu yana şehirde yer almakta, halen Kraliyet törenlerinde kullanılmaktadır.

Ulusal Anıt

2. Dünya Savaşı’nda ölen Hollandalıların anısına yapılmış 22 metrelik dikilitaşa sahip Ulusal Anıt, Dam Meydanı’nın tam ortasında bulunmaktadır.

Oude Kerk


Amsterdam’ın en eski ve en büyük kilisesidir. Gotik yapısıyla dikkat çeken kilise, 14. Yüzyıldan kalma, tarihi ve eşsiz bir mimari.

Nieuwe Kerk


Oude Kerk cemaatinin genişlemesiyle birlikte 14.yüzyılda inşa edilen ve adı Yeni Kilise olan Nieuwe Kerk, 1814 yılından bu yana Kraliyet törenlerinde kullanılmaktadır.

Amsterdam Müzesi

Amsterdam’ın tarihine şahit olabileceğiniz en önemli müzelerinden biridir. Önce rahibe manastırı olarak kullanılan, daha sonra 1580 yılında yetimhaneye dönüştürülen binası, 1634 yılında yeniden inşa edilmiş, 1960 yılına kadar yetimhane olarak kullanılmıştır. Bina, 1975 tarihinden itibaren müze olarak kullanılmaktadır.

Tarihi eserler, heykeller, resimler, haritalar, mücevherler ve giysiler bulunan müzede, Amsterdam’ın en zengin koleksiyonları bulunmaktadır.

Rembrandtplein


Amsterdam’ın mutlaka gezilmesi gereken en ünlü meydanlarından biridir. Meydana adını veren Hollandalı ressam Rembrandt’ın heykeli bulunmaktadır. Özellikle akşamları oldukça hareketli olan meydanda neon lambalı cafe ve barları turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir.

Spui

Amsterdam’ın en hareketli meydanlarından biri olan Spui’nin ortasında Carol Kneulman’ın eseri “Het Lieverdje (Küçük Sevgili) heykeli bulunmaktadır. Meydanda bolca cafe-bar, kitapçı bulunmakta, özellikle bahar ve yaz aylarında oldukça rağbet görmektedir.

Van Gogh Müzesi

Dünyada görülmesi gereken önemli müzelerden biri olan Van Gogh Müzesi’nde Van Gogh’un 700’den fazla eseri bulunmaktadır.

Begijnhof

Amsterdam’ın en güzel ve eski yapılarının bulunduğu Begijnhof, mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Engelse Kerk, Begijnhof Şapeli ve Başrahibenin Evi gibi ünlü yapılar burada bulunmaktadır.

Vondelpark

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Vondelpark, Amsterdam’ın en gözde parkıdır. Yeşiliyle büyüleyen parkta çeşit çeşit ağaç, bitki tür, göl, akarsu bulunmaktadır. Dinlenmek isteyenleri huzurlu ortamında ağırlayan Vondelpark içerinde hayvan türleri de yer almaktadır.

Heineken Experience


Dünyaca bilinen ünlü bira markası Heinken, eski fabrikasını müzeye dönüştürmüş, burada bira yapımından reklam kampanyalarına kadar birçok etkinliği interaktif olarak ziyaretçilerine sunmaktadır. Müze içerisinde düzenlenen tur sonrası ziyaretçilere ücretsiz bira da ikram edilmektedir.

Bloemenmarkt (Çiçek Pazarı)

Mis gibi kokan bir pazar düşünün… İşte orası Amsterdam’ın çiçek pazarı. Çiçekler, tohum çeşitleri, bahçe süsleri, Hollanda’nın meşhur tahta ayakkabılarının sergilendiği ve satıldığı Bloemenmarkt, turistler tarafından yoğun ilgi gören yerlerinden biridir.

Red Light District


Amsterdam’ın en çok ilgi gören, sıra dışı sokağında yetişkinlere özel eğlence mekanları, ve mağazalar bulunmaktadır.

Amsterdam Yolcusu Kalmasın!

Henüz gidemeyenler için bir uçak bileti ile başlayacak Amsterdam rüyası, Sunexpress’in özel fiyatlarıyla gerçek olacak.