Saç dökülmesi, Türkiye nüfusunun yüzde ellisinden fazlası gibi bir çoğunlukta görülen ve ülkemizde en çok görülen saç ve saç derisi sorunlarından biridir. Bu büyüklükte görülen bir sorun olmasına rağmen nedenleri ve nasıl çözüleceği genellikle bilinmez. Bunu ele alarak saç dökülmesi neden olur ve saç dökülmesi nasıl önlenir inceleyelim.

Saç dökülmesinin nedenleri geniş bir yelpaze altında toplanır. Farklı sebeplerden dolayı saç dökülmesi ortaya çıkabilir. Halk arasında saç dökülmesinin kanser belirtisi olduğu gibi yanlış bir algı hakimdir. Saç dökülmesi, özellikle ani ve yoğun yaşanan bir saç dökülmesi, büyük bir hastalığın habercisi olabileceği gibi geçici bir durumdan dolayı yaşanan ve ciddi bir neden olmadan da görülebilir. Saç dökülmesinin görülmesi şu durumlar sonucu yaşanabilir; deri hastalıkları, genetik yapı, kötü beslenme, hormonal değişiklikler, vitamin ve mineral eksikliği, stres ve depresyon. Sebebi her ne olursa olsun, yoğun saç kaybı görüldüğünde bir doktora danışılması gereklidir.

Uygun şartlar altında saç dökülmesinin önlenmesi, en azından dökülen saçın azaltılması birkaç yol ile mümkündür. Yoğun saç dökülmesine karşı şampuan kullanarak saç diplerinizi güçlendirebilir ve saç dökülmesini etkili bir şekilde azaltabilir, düzenli kullanımda tamamen durdurabilirsiniz. Yerel eczanenizde dökülmeye karşı şampuan bulabilirsiniz. Fakat her üründe olabileceği gibi seçtiğiniz markanın size istediğiniz sonuçları vermemesi mümkündür. Bu yüzden Bioblas tarafından geliştirilen bitkisel saç serumu tercih edin. Saç dökülmesine karşı bitkisel serum sayesinde saç derinizde yer alan ölü deri hücrelerini yeniler ve saçınızın kökünü güçlendirir. Bu saç dökülmesine karşı serum, sahip olduğu bitkisel içeriği ile oldukça etkili bir dökülme karşıtı şampuan görevi görür. Bu nedenle saç dökülmesini önlemek için tek yapmanız gereken bu şampuanı saç bakımı rutininize dahil etmek ve düzenli olarak kullanmak olacaktır.