Derin dondurucu son yıllarda popüler hale gelen bir beyaz eşya türüdür. Meyve, sebze, et, tavuk ve balık gibi gıda ürünlerini uzun süre bozulmadan saklayarak mevsimi dışında her an tüketmeyi sağlayan derin dondurucular, özellikle et ve süt ürünleri ile her mevsim meyve ve sebzeleri tüketmek isteyenler için idealdir. Normal buzdolabı modellerinden çok daha uzun süre yiyecekleri ilk gün olduğu gibi saklayan derin dondurucu modelleri aslında her evde bulunması gereken bir beyaz eşya türüdür. Derin dondurucu modelleri ve ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için Cimri.com’a bir tıkla ulaşabilirsiniz.

Derin Dondurucu Markaları

; yatay derin dondurucu, joker derin dondurucu ve dikey derin dondurucu gibi modellere ayrılır. İhtiyaca yönelik olarak tasarlanan bu modeller, mutfağınızın büyüklüğü ve şekline göre seçilebilir.

Altus derin dondurucu çeşitleri; sandık tipi derin dondurucu ve çekmeceli derin dondurucu olarak ikiye ayrılır. Sandık tipi dondurucular, mutfakları dar olan aileler için ideal olurken, çekmeceli modeller kalabalık aileler için kullanışlı olacaktır.

Beko derin dondurucu modelleri; dikey ve tek kapılı derin dondurucu, tezgah seviyesi derin dondurucu ve yatay tip derin dondurucu gibi türlere ayrılır.

Bosch derin dondurucu çeşitleri; çekmeceli derin dondurucular, sandık tipi derin dondurucular, gardırop tipi derin dondurucular olarak alt kategorilere ayrılır. Üstelik No Frost özelliği ile dondurulan gıdalarda buzlanma meydana gelmez.

Uğur derin dondurucu modelleri; yatay ve A sınıfı derin donduruculardan oluşur. Uğur derin dondurucu fiyatları hemen her bütçeye uyumlu olması açısından oldukça avantajlıdır.

Vestel derin dondurucu çeşitleri ise yatay derin dondurucu, sandık tipi derin dondurucu ve dikey derin dondurucu gibi modellerden oluşur.

Derin Dondurucu Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

  • Farklı ihtiyaçlara göre tasarlanan derin dondurucu modelleri insanların hayatını kolaylaştırır. Öncelikle derin dondurucuların iş için mi evde günlük gıdaları saklamak için mi kullanılacağını belirlemek gerekir.
  • Derin dondurucunun yerleştirileceği alanın büyüklüğü, genişliği ve uzunluğu dikkat edilmesi gereken başka bir kriterdir.
  • Uzun vadede karlı çıkmak adına ve doğayı korumak adına A sınıfı derin dondurucu modellerine yönelmek gerekir.
  • Ayrıca derin dondurucudaki gıdaların karlanmaması ve buzlanmaması açısından defrost özelliğe sahip olması gerekir. Böylece beyaz eşyanın enerji tüketimi de minimuma indirilmiş olur.

Derin Dondurcu Nasıl Yerleştirilir?

Dergileri koymak için kullanılan dergilikler, derin dondurucularda o kadar çok işe yarıyor ki! Dondurucunun içine sığabilecek büyüklükte dergiliklerden satın alarak, dikey ya da yatay olarak koyup içine sebze ve et poşetlerini bu bölmelere yerleştirebilirsiniz. Böylece aradığınızı kolayca bulabilirsiniz.

Derin dondurucular için özel olarak satın tel raflardan satın alarak derin dondurucunuzda aradığınız her şeyi anında bulabilmeniz mümkün olur.

Plastik iki ya da üç katlı raflardan yararlanarak derin dondurucunuzun içini organize edebilirsiniz. Düzenli bir biçimde yerleştirdiğiniz yiyecekleri raflardan seçip alabilirsiniz.

Saklama kaplarını; mıknatıslar ile derin dondurucu yüzeyine yapıştırabilirsiniz. Su markaları ya da restoranlardan gelen magnet’lar bu konuda işinize yarayacaktır.

Plastik kutuların içine sebzeleri, meyveleri, baklagil, et, balık ve tavukları ayrı ayrı koyarak düzenli bir derin dondurucu yerleşimi yapabilirsiniz.

Son olarak yiyecek poşetlerini vakumlayarak yerden tasarruf ederek daha çok yiyecek poşetini derin dondurucuya yerleştirebilirsiniz.