Kötü göründüğü için estetik açıdan sıkıntı yaratabilen benlerden gelişmiş ve ameliyatsız yöntemlerle 3 dakikada kurtulmanız mümkün. Radyo frekans ismi verilen cihazla IDEA TIP şubelerinde kesi/dikiş gibi dezavantajlara maruz kalmadan tedavi olabilirsiniz.

Halk arasında sıklıkla duyduğumuz ben aldırma işlemi kanser yapar, benlerinle oynama kanser olursun gibi söylemlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden IDEA TIP olmayan ben kanser yapmaz asıl mevcut benler tehlikelidir şeklinde bilgi verdi.

Ben Tedavisi hakkında merak ettiğiniz tüm soruları cevaplayan hekimler, günümüzde ben tedavisinin çok avantajlı yöntemlerle yapılabildiğini ve insanların kesinlikle çekinmesine gerek olmadığını belirtti.

Neredeyse tüm insanların vücudunda en az bir adet ben bulunmaktadır. Bazı benler doğuştan gelirken, bazıları ise ilerleyen yaşlarda ortaya çıkmaktadır. Vücudun her yerinde meydana gelebilen benler çoğunlukla yüz, el, kafa ve benzeri görünen yerlerde olduğunda rahatsız edici olmaktadır. Bu haberimizde IDEA TIP hekimleri ben aldırma için merak ettiğiniz konuları sizler için cevaplamaktadır.

Ben Oluşumunun Sebebi Nedir?
Melanin ismi verilen madde cilde rengini veren meleonist hücreleri tarafından üretilerek sağlanır. Bu madde dengeli ve eşit bir miktarda dağılamayıp aynı noktada toplandığında benler meydana gelir.

Benler Aldırılır mı?
Benlerin aldırılmasında hiç bir sakıncanın olmadığını belirten IDEA TIP hekimleri; Toplumda benle oynarsan, aldırırsan, ellersen kanser olur gibi düşüncelerin yanlış olduğunu belirtirken, olmayan bir ben kanser riski de oluşturmamaktadır diye açıklamaktadır.

Dolayısıyla ben rahatsız edici bir bölgedeyse, kozmetik olarak kötü görünüyorsa ya da kanser riski söz konusuysa herhangi bir endişe duyulmasına gerek yoktur gönül rahatlığı ile aldırılabilir.

Tehlikeli Benler Nasıl Anlaşılır?
Simetrik olmayan, sınırları belirgin olmayan, yakın bir zamanda renk değiştirerek koyulaşan, birden bire büyüme gösteren benler, üst yüzeyi kabararak yükselen benler.

Bu belirtilerin bir ya da bir kaçının söz konusu olduğu benler tehlikeli / riskli statüsünde görülebilir ve aldırılmalıdır.

Ben Tedavisinde İz Kalır mı?
Ben tedavisi günümüzde ameliyatsız yöntemlerle cilt üzerinden yapılır. Herhangi bir kesi ya da dikiş söz konusu olmaz. Tedavi ardından oluşan pembelik zamanla normal cilt rengine döner. Sohbet mesafesinden belli olmayacak belli belirsiz küçük bir iz kalsa da anlaşılmayacak düzeydedir. Dünya üzerinde henüz iz bırakmayan tedavi diye bir şey yoktur.

Ben Tedavisi İşleminde Kullanılan Ameliyatsız ve Avantajlı Yöntemler

1-) Radyo Frekans: Radyo dalgalarının kullanılması ile yapılan tedavidir. Ortalama 2-3 dakika kadar bir sürede uygulanır. Seansa gerek duyulmaz. Kişinin birden fazla beni mevcutsa hepsi sırayla aynı seansta alınabilir. Çok nadir durumlarda birden fazla seans gerekebilir. Ağrısı ya da benzeri olumsuz yönleri yoktur. Kesi ya da dikiş uygulanamaz. RF cihazı ile ben buharlaştırılır. Bu tamamen kişinin cilt yapısı ve bene göre değişiklik gösterir. Bazı kişilerde hiç iz kalmazken bazı kişilerde sohbet mesafesinden belli olmayacak kadar küçük bir iz kalabilir.

2-)  Lazer: Lazerle ben tedavisi her bene uygulanamaz. Çoğunlukla yüzeysel benlerde etkili olmaktadır. Uygulama ortalama 5-30 dakika arasında değişmektedir. Birden fazla seans gerektirebilir.

3-) Plazma: Günümüzde en son kullanılmaya başlayan bu küçük boyutta ki cihaz RF yönteminde olduğu gibi benleri buharlaştırarak yok etmeyi sağlamaktadır. Ancak çoğunlukla küçük boyutta ki benlerde kullanılmaktadır.

4-) Elektrokoter: Genel cerrahi uzmanlarının sıkça kullandığı bir cihaz olan elektrokoter RF benzeri bir uygulamadır.

5-) Kriyoterapi: Dermatoloji uzmanları tarafından sıklıkla kullanılan bu yöntemde kriyoterapi ile ben dondurulur ve bu sayede benin düşmesi sağlanır. Ancak kopmanın ne kadar derinden olacağını baştan saptamak güçtür. Dolayısıyla çukurluk oluşumuna yol açabilmektedir.

IDEA TIP kliniklerinde hastalarımız için en avantajlı yöntem olan Radyo Frekans tercih edilmektedir. Geçmişten günümüze onbinlerce uyguladığımız yöntemden aldığımız dönüşler her zaman olumlu yöndedir. Daha fazla bilgi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Daha fazla bilgi, iletişim ve randevu için https://www.ideatip.net/ben-nevus