Dünya genelinde çocukların oldukça büyük bir ilgi ile takip etmekte olduğu çizgi filmler arasında yer alan ve Türkiye’de de özellikle erkek çocukları tarafından yoğun ilgi görmekte olan Ben10 2005 yılında ilk kez yayınlanmasının ardından dünyanın her yerinde oldukça yoğun bir şekilde ilgi görüyor. Süper güçlere sahip olan bir karakterin sıradışı kötülüklerde unsurlar ile mücadele etmekte olduğu bu dünyanın en popüler ve en çok izlenen çizgi filmi Ben10 Alien Force, Ultimate Alien ve günümüzde halen devam etmekte olan Omnitrix versiyonları ile dünya genelinde çocukların beğeni ile takip etmekte olduğu bir çizgi filmdir.

Günümüz modern dünyasının çocuklarının yoğun bir ilgi ile takip etmekte olduğu ve halen devam etmekte olan diğer bir süper çizgi film karakteri, Generator Rex çizgi filmde dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de oldukça yoğun bir şekilde ilgi görüyor. Günümüz modern teknolojisinin sunmakta olduğu yeni nesil imkanlar ile birlikte artık modern yaşantı içerisinde gelişimini sürdürmekte olan çocuklar, internet gibi oldukça geniş bir dünyada kendilerine uygun online oyunlar ile hem güvenli hem de eğlenceli oyunlar oynayabilme imkanına sahip olabilmektedir.

Bu kapsamda da günümüz modern dünyasında internet üzerinde Türkiye’nin en büyük ve en kaliteli online oyun platformunda dünyanın en çok izlenmekte olan bu iki süper kahraman çizgi filmi olan Ben10 ve Generator Rex üzerine geliştirilmiş olan online oyun, internet dünyasının en çok oynanmakta olan online oyunları arasında yer almaktadır. Özellikle de iki süper kahraman arasında geçe süper bir müsabaka ile çocuklar çok daha kaliteli ve çok daha eğlenceli bir oyun deneyimi yaşayabilmektedir.

Oyun içerisinde var olan bu çetin mücadele de özellikle erkek çocukları her iki köşede bulunan Ben10 ile Generator Rex arasında seçim yaparak, rakibine karşı zorlu bir şekilde mücadele vererek, çizgi filmini büyük bir ilgi, merak ve heyecan ile takip etmekte olduğu bu süper kahramanları yöneterek, oldukça keyifli ve tatlı bir mücadele deneyimi yaşayabilme imkanı sunuyor olması dolayısı ile de günümüz modern çağının erkek çocukları tarafından oldukça yoğun bir şekilde tercih edilmektedir.

İnternete oldukça kolay bir şekilde erişim sağlanabilmekte olduğu bugünlerde, özellikle erkek çocukları bulundukları her noktadan oldukça kolay ve hızlı bir şekilde Türkiye’nin en kaliteli ve en zengin içerikli online oyun platformunda güvenli, eğlenceli ve keyifli online oyunlar oynayabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu noktada dünyanın en çok oynanmakta olan bu online oyunu için çocuklara, iki farklı seçenek sunuluyor. Özellikle evde tek başına olan çocuklar, bu online oyunu tek başlarına oynamak için herhangi bir karakteri seçerek, bilgisayara karşı mücadele verebilmektedir.

Aynı zamanda da arkadaşları ile birlikte olan çocukların birlikte tatlı ve eğlenceli mücadeleler verebilmeleri konusunda iki kişilik olarak oynanabiliyor. Her iki oyuncu da iki köşede yer alan karakterlerden birisini seçerek, birbirilerine karşı mücadele ederek, eğlenceli zamanlar geçirebilmektedir.