Su ve sabun temizlik için idealidir. Ancak dikkatli bir şekilde kullandığınızda bebeğiniz için kullanacağınız temizlik ürünlerinin de sağlık açısından herhangi bir zararı yoktur. Temizlik ürün alırken dikkat edilmesi gereken ilk kural alkol içermemesidir. Buradan yola çıkarak düşünüldüğünde el dezenfektanlarının büyük bir bolumu alkol içerir ve bunun için bebeğinize bu şekilde bir temizleyici kullanmamanızda fayda vardır. Ancak aldığınız dezenfektanın içerisinde alkol olmadığından eminseniz bu durumda yapmanız gereken şey çocuğun elinin ortasına bir damla damlatarak iyice ovalamaktır. Bu sayede elleri kuruduktan sonra istenilen temizlik elde edilmiş olur.  

Çocuklar için üretilen ıslak mendiller genellikle alkolsüzdür, ancak alkol içeren ıslak mendiller konusunda dikkatli olmanız ve satın alırken içeriğini okumanız gerekir. Bu sayede çocuklarınızın ellerini temizledikten sonra ağızlarına götürdüklerinde sorun yaşanmaz.

Sebamed Baby Islak Mendil, bebeğinizin narin cildi için ekstra yumuşak formül ile üretilmiştir. Hassas ve etkili temizleme için cildi koruyan losyon formülü,  PH 5.5 değeri ile etkili koruma ve hijyen sağlayarak cildin korunmasını sağlar.

Dezenfektanların amacı eldeki kir ve yağların çıkarılmasını sağlamak değildir. Bunun için çocukların ellerini temizlerken su ve sabun en doğru çözümdür. Son dönemlerde özellikle corona virüsle mücadele ettiğimiz bu günlerde çocukların temizliğine dikkat ederken yapılması gereken şey aile bireylerinin kendi temizliği olmalıdır. Yani dışarıdan gelen anne ve baba kendi ellerini dezenfekte ettiklerinde çocuklarını da korumuş olurlar. 

Çocuğunuz El Dezenfektanı Yutarsa ​​Ne Olur?

Dezenfektanların zararı yoktur. Bu nedenle çocuğunuzun eline sürdüğünüz dezenfektanı ağzına alması durumunda panik olmamalısınız. Böyle bir durumda yapmanız gereken, çocuğun ellerini yıkamak ve biraz su içmesini sağlamaktır. Eğer çocuğun yuttuğu dezenfektan miktarı fazlaysa bu durumda aşağıdaki belirtiler oluşabilir. 

  • Tahriş Olmuş Gözler
  • Kusma
  • Konjektivit
  • Ağızda Yanma Hissi
  • Öksürük
  • Mide Ağrısı

Çocuklar İçin Güvenli Bir El Dezenfektanı Var mı?

Mustela Soothing Cleansing Water, Hassas cilde sahip bebek ve çocukların yüz, vücut ve bebek bezi bölgesi için doğumdan itibaren kullanıma uygundur. Durulama gerektirmeyen temizleme sıvısı bebeklerinizin sağlığına zarar vermez.

Bebeğiniz için ideal temizleme ürünlerine https://www.dermoailem.com adresinden ulaşabilirsiniz.