Çocuklarınız ilk doğduğunda heyecanla hazırladığınız bebek yatakları seçiminde oldukça dikkatli olmak gerekmektedir. Bebeğinizin omurilik yapısına zarar vermeyecek ve onun rahat uyumasını sağlayacak yatakları tercih etmek gerekmektedir. Bebek yataklarında yatak koruyucusunun da olması temizlemek açısından önemlidir.

Anti bakteriyel özellikte yatakları tercih etmek gerekmektedir. Terletmeyen özellikte yeni doğan bebekler için sert süngerli 2-3 yaşından sonraki kullanımlar içinde daha yumuşak süngerli çift taraflı yatakları kullanmak bebeğinizin rahatı ve sağlığı açısından önemlidir. Yataş bebek yatakları bu özellikler göz önünde bulundurularak bebekleriniz için en hassas çalışma ile hazırlanmıştır.

Bebeğiniz büyüdü ve genç odası ihtiyacınız var ise sağlam dayanıklı rahat ve kullanışlı genç odaları seçmeniz kullanım ömrünü uzatacaktır. Genellikle yatak bazası başlığı ve yatağı ayrıca kitaplık ve dolaptan oluşan genç odalarına ihtiyacınız doğrultusunda ayna komodin eklenebilmektedir.

Her türlü oluşabilecek tehlikelere karşı montajı düzgün ve sağlam yapılmalıdır. Çocuk odanızın büyüklüğüne göre seçebileceğiniz genç odası takımı çocuklarınızın hareket özgürlüğünü daraltmayacak şekilde seçilmeli ve yerleştirilmelidir. Sehpalar için bir sonraki makalemizi okuyunuz.