Almak istediğiniz bir ev olduğunda, başkasına ait tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır sorusunu sorarsınız. Evi satan kişinin gerçek ev sahibi olup olmadığını anlamanız için bu sorgulama işlemini yapmanız gerekmektedir. Bununla beraber bazı kişiler kendilerine ait tapu bilgilerini sorgulamayı bilmemektedir. Kişi kendine ait tapu bilgisine e-Devlet üzerinden erişim sağlayabilmektedir. E-Devlet’e giriş yaptıktan sonra Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü penceresinden kendinize ait tüm taşınmaları görebilirsiniz. E-Devlet şifreniz yoksa, PTT’ye giderek hemen çıkartabilirsiniz. Bunun yanında bağlı olduğunuz belediyeye giderek kimlik bilgileriniz ile tapu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Başkasına Ait Tapu Bilgileri Sorgulama

Başkasına ait tapu bilgileri sorgulama işlemi, yasal değildir. Bu işlemin gerçekleştirilmesi kanunen yasaktır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde çalışan her memur, tapu bilgilerinin üçüncü kişilere verilmesinin yasak olduğunu ve cezasını olduğunu bilir. Bu konuda dışarıya herhangi bir bilgi verildiğinde yasal yollara başvurulabilir.

Başkasına ait tapu bilgilerini sorgulama işlemini sadece avukatlar yapabilmektedir. Başkasına ait tapu bilgilerini öğrenmek istiyorsanız, bir avukata danışmanız ve yasal prosedürleri öğrenmeniz gerekir. Yasal prosedürleri öğrendikten sonra bir işlem yapmanız mümkün olmaktadır. 

Başkasına ait tapu bilgilerini sorgulamak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bu işlem herhangi bir ücret talep etmemektedir fakat avukat bu konuyla ilgilenecek ise, yasal olarak tanınan ücreti isteme hakkı bulunmaktadır. Avukat bilgileri öğrenme ve bu işlemden ücret isteme hakkına kanunen sahiptir. Bunlarında dışında bu görevi gerçekleştireceği için bile ücret isteme hakkı bulunmaktadır. Avukat aracılığıyla bu bilgiyi öğrenmek isteyen kişilerin, bunları bilmesinde fayda olacaktır. Avukatlar dışında bu bilgiyi öğrenebileceğiniz herhangi bir yer veya kişi yoktur.

Tapu sahibi, tapuya gerçekten sahip kişiyse bu kişi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne başvurarak tapu bilgilerini öğrenebilirsiniz. Aksi takdirde tapu bilgilerini öğrenmeden işlem yapmanız önerilmemektedir. Gerçek ev sahibi tapuyu göstermekten çekinmeyecektir. Bu konuda dolandırıcılara dikkat etmeniz ve kesinlikle tapuyu görmeden ödeme yapmamanız gerekmektedir.

https://www.faizsizkonut.com/baskasina-ait-tapu-bilgileri-sorgulama-nasil-yapilir/