Hemen hemen hepimiz biliyoruz ki bilgisayar oyunları bizleri ekranlara bağlıyor. Özellikle oyun karakterlerini yönetmek, onlar ile karakterlerimizi eşlendirerek sanki aynıymışız gibi karakterleri özümsemek, oyunları çok daha zevkli bir hale getiriyor. Bu noktada hem erkek çocukların, hem de kız çocukların hayranlık duyarak oynadığı bazı oyunları seçebilmek de mümkün. Kız çocuklarının daha zarif ve daha naif oyunlardan hoşlandıkları, modanın ve güzelliklerin ön plana çıktığı oyunların daha çok ilgi çektiği bilindiği için, Barbi Oyunu bu anlamda ön planda yer alabiliyor.

Çok çeşitli şekilde internette bulunabilen bu bebekler ve oyunları, güzellik ve giydirme temalı oldukları için kız çocuklarının daha çok hoşuna gidiyor. Çünkü bu sayede çocuklar kendilerini bebeklerinin yerine koyarak daha bir özenle onları yönlendirebiliyorlar. Böylece de çok daha hoş zamanlar yaşanmış oluyor, oyunlar kız çocuklarını kendilerine daha çok çekiyorlar. Bu açıdan bakınca Barbie Güzellik Oyunları daha bir ön planda yer almış oluyor. Kız çocuklarının büyük ilgi göstermeleri, bu oyunlarda hem kıyafet, hem de tarz olarak istenilen her şeyin yapılabiliyor oluşundan kaynaklanıyor.

Öte yandan Barbie Giydirme Oyunları da oldukça yoğun talep gören oyunlar arasında yerini alıyor. Bu oyunların içinde kayıp parçaları bularak görüntü tamamlandığında, genellikle güzeller güzeli bir Barbie bebek elde edilmiş oluyor. Bu yönden de oyun daha hoş bir ambiyans sağlıyor.