Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ve yönetmen Çayan Demirel’in ‘Bakur’ belgesel filminde ‘örgüt propagandası yaptıkları’ suçlamasıyla yargılandıkları davanın görülmesine bugün Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Çayan Demirel ile Ertuğrul Mavioğlu’nun katıldığı duruşmayı, aralarında milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Ahmet Şık, Belgesel Sinemacılar Birliği yönetim kurulu adına Serdar Güven, Altyazı sinema dergisinden Enis Köstepen’in de bulunduğu çok sayıda kişi takip etti.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre mahkeme, Ertuğrul Mavioğlu hakkında Ankara’da açılmış bir soruşturma olduğu anlaşıldığından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılarak Mavioğlu hakkındaki soruşturma dosyasının bir örneğinin istenmesine karar vererek davayı 18 Temmuz saat 14:00’e erteledi.

‘ANKARA’DAKİ SORUŞTURMADAN HABERİM YOK’

Duruşmanın ardından Duvar’a konuşan Ertuğrul Mavioğlu, “Hayatımda gördüğüm en saçma sapan dava” dedi. Mavioğlu, “Ankara’da bir soruşturma açılmış hakkımda, neden açıldığını ben de bilmiyorum çünkü bununla ilgili ne arayan ne de soran oldu. Mahkeme de ne olduğunu bilmiyor, bu yüzden Ankara’dan bilgi istenecek. Ama bununla ilgili bilgi almak için mahkemenin bugüne kadar beklememesi gerekiyordu” şeklinde konuştu.

Belgesel filmin yargılanamayacağını ilk günden beri dile getirdiğini belirten Mavioğlu, “Karar duruşmasında savunma yaparken de aynı şeyleri söyleyeceğim. Film birçok yerde gösterildi ama dava bir tek Batman’da açıldı. Beş duruşmadır devam ediyor, birçok insan kalkıp Batman’a geliyor davayı izlemek için ama bir karar çıkmıyor. Çoktan kapatılması, beraatle sonuçlanması gereken dava saçma sapan bir hal almaya başladı” dedi.