Baget yüzük, tektaş yüzük ve pırlanta yüzükler kadınlar için son derece önemli ve şık olan yüzüklerdir. Baget kesim pırlantayı duydunuz mu? Bu sık sık duyduğunuz bir elmas kesimi değildir. Baget kesim yüzük hem klasik hem de çağdaş olmayı başarırken, Art Deco dönemini anımsatan bir tarza sahiptir. Aynı zamanda modern minimalizmin net çizgilerini yansıtıyor. Elmaslar birçok farklı güzel şekle sahiptir. Pek çok insan yuvarlak kesim, zümrüt kesim ve yastık kesim gibi ortak elmas şekillerini bilir, ancak birçok insan baget kesimine aşina değildir.

Baget Yüzük Özellikleri

Baget kesim pırlanta uzun, dikdörtgen bir şekle sahiptir ve 14 faset ile kesilmiştir  Bu şekil, zümrüt ve Asscher kesim pırlantaları da içeren "adım kesim" ailesine aittir. Aslında, birçok insan genellikle zümrüt ve baget kesimlerini karıştırır. İkisi benzerdir, ancak aşağıdakiler dahil bazı temel farklılıklar vardır:

  • Zümrüt kesimlerde 50-58 faset bulunurken, baget kesimlerde sadece 14 faset bulunur.
  • Baget kesimleri zümrüt kesimlere göre daha dar, daha uzun bir şekle sahiptir.
  • Kuyumcular genellikle baget kesimlerini zümrüt kesimler için mevcut olandan daha küçük karat ağırlıklarında satarlar.

 Baget Kesim Nasıl Kullanılır?

Baget pırlantalar, merkez taşı olarak öne çıkarılmak yerine genellikle yan veya vurgu taşları olarak kullanılır. Çünkü bu elmaslar çok incedir ve merkez taşınızın güzelliğinden uzaklaşmadan hemen hemen tüm diğer elmas şekillerini tamamlar. Uzun kesim, ince bir bant için daha fazla bling sağlayabildiğinden uygun maliyetli olabilirler. Bir evlilik teklifinde baget pırlanta yüzük kullanmakta son derece yaygındır. Dar ve uzun biçimleri sayesinde, sonsuzluk bandına yerleştirildiklerinde zarif ve sofistike görünürler. Amare Pırlanta’nın Baget yüzük, tektaş yüzük ve pırlanta yüzükleri muhteşem bir görünüme sahip olmanızı sağlıyor. Bu doğrultuda sizlere en kaliteli ve en şık yüzük modellerini sunan Amare Pırlanta ile kusursuz yüzüklere sahip olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey web sitemizde yer alan ürünleri incelemek ve sipariş vermektir. Bu doğrultuda kısa bir süre içerisinde en şık baget yüzük, tektaş yüzük ve pırlanta yüzük modellerine sahip olabilirsiniz.

https://www.amarepirlanta.com/kategori/pirlanta-baget-yuzukler