Raff Military Textile, dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan ve askeri tekstil alanında uzmanlaşmış olan, sektöründe dünya çapında lider konumda bulunan ender firmalarımızdan birisi. Çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtmek gerekir. Haberimizin devamında bu görevin ne olduğu ve ayrıntıları hakkında bilgiler edinebileceksiniz.

Askeri Tekstil Ürünleri Nedir?

Askeri tekstil ürünleri, kurumsal anlamda dünyanın hemen her ülkesinde en çok ihtiyaç duyulan malzemeler arasında bulunuyorlar. Bunun nedeni askeri tekstil ürünleri olarak adlandırılan ürünlerin içine askeri kıyafetler, aksesuarlar, çadırlar gibi malzemelerin yanı sıra polis malzemeleri ve sağlık – itfaiye kurumları gibi kuruluşlar için üretilen malzemelerin de giriyor olmasından kaynaklanıyor.

Bu kurumlar dünyanın tüm ülkelerindeki devlet bütçelerinin önemli bir kışını alıyorlar. Aynı zamanda çok sayıda personelle hizmet veriyorlar. Dolayısıyla askeri tekstil ürünleri olarak aklınıza ilk gelen ürünler olan bot, kamuflaj üniforma ve diğer malzemelerin yanı sıra polis kıyafetleri, itfaiyeci elbisesi, cerrah takımı gibi medikal ürünlerin alınması için önemli miktarda bütçe ayrılması gerekiyor.

Askeri Tekstil Ürünlerine Ayrılan Bütçe ve Yerli Üretim

Askeri tekstil ürünleri için farklı devletlerin askeri kurumları tarafından ayırılan bütçeler çok önemli rakamlara çıkıyor. Ülkemizde askeri personel miktarı görev yapan 400 bin kişi civarında bulunuyor. Bu personel için kamuflaj üniforma ve tören kıyafeti gibi sadece ilk akla gelen tekstil ürünleri için ayırılan bütçe bile birkaç yüz milyon doları yani milyar TL rakamını buluyor. Bu tekstil ürünlerine askeri botlar, askeri çadırlar, mataralar vb. ürünler eklendiğinde ise karşımıza devasa bir rakam çıkıyor. Dolayısıyla bu ürünlerin Türkiye’de üretilmesi çok önemli bir görev.

Yerli askeri tekstil firmaları arasında bulunan Raff Military Textile, yaklaşık yarım asırlık tecrübesi ile askeri tekstil sektöründe önemli bir oyuncu olarak faaliyet gösteriyor. İhracat odaklı çalışan firma, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerine askeri tekstil ürünleri ve kurumsal kıyafetler ihraç ediyor. Türkiye’deki askeri tekstil malzemeleri ihtiyacı konusunda verdiğimiz örnekten anlaşılabileceği gibi ülkemize önemli miktarda döviz girişi sağlayan firmalar arasında bulunuyor.

Raff Military Textile gibi firmaların sayısının artması; Türkiye’nin askeri tekstil sektörü alanındaki rekabet gücünün artmasını ve ihraç ürünleri konusunda zorlanan ülkemize uzmanlaştığı tekstil alanında dünyanın lider konumda bulunan ülkeleri arasına girmesini sağlayabilir. Dünyadaki toplam askeri personel sayısının 10 milyona yaklaştığı ve diğer kurumlarla birlikte bu pazarın toplam haciminin onlarca milyar dolara ulaştığı düşünüldüğünde, bu alanda faaliyet gösteren firmalarımızın çok önemli bir görev üstlendikleri açığa çıkıyor. Detaylar için: raff.com.tr adresini şimdi ziyaret edin.