Bugünlerde yeni arabalar, on yıl önceki modellere göre daha iyi güvenlik özelliklerine ve daha fazla teknolojik donanıma sahiptir. Bu da can güvenliği açısından çok büyük avantajdır.  Araba sahibi olurken şüphesiz en önemli nokta finans kısmıdır.  Bu konuda Pamukevim araba sahibi olmak ile ilgili tüm desteği veriyor. Yazımızın ilerleyen kısımlarında bu konuya detaylı şekilde değineceğiz. 

Araştırma Yapın

Araba alamaya karar verdiyseniz öncelikle uzun bir süre araştırma yapmanız gerektiğini unutmayın.  İster geçmişte bir araç satın almış olun, ister ilk kez araba alıcısı olun, istediğiniz araç için güncel piyasa fiyatının ne olduğunu öğrenin. Ek olarak, başkalarının araç hakkında yazdığı derecelendirmeleri ve yorumları inceleyin

Bir Bütçe Belirleyin

Bunu yapmak zor olabilir. İstediğiniz araç fiyat aralığınızın dışında olsa da bütçenize bağlı kalmak önemlidir. Pamukevim ile peşinatsız araba sahibi olma seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.  Faizsiz finansman ülkemizde 30 yılı aşkın süredir yapılıyor. Şimdi devlet kontrolünde işleyen şirketlerden peşinatsız, küçük taksitler ile ev sahibi olmanız mümkündür. 

Araba Modelinizi Seçin 

Kendiniz için belirlediğiniz bütçe ile bütçenize uygun araçları aramaya başlayın. Bu, yeni bir araba almaya gücünüzün yetip yetmeyeceğini veya kullanılmış ikinci el bir araba almanız gerekip gerekmediğini belirlemeniz gerektiği anlamına gelebilir. Ayrıca, aracınızı seçerken yaşam tarzınız ve geleceğiniz hakkında düşünmeniz gerekir. Bir aile kurmayı mı planlıyorsunuz? Yeni bir spor araba hayaliniz olabilir, ancak gerçekte pratik olmayabilir. Pamukevim araba sahibi olmak için faizsiz finansman seçeneği ile ülkenin herhangi bi yerinden sıfır yâda ikinci el araba satın almanıza olanak sağlar. 

Araç için pazarlık yapın

Bir araç satın almak zaman alabilir. İstediğiniz şeye sadık kalın. Araba satın almaya, fiyatlandırmaya aşina değilseniz veya genel olarak pazarlık yapmaktan hoşlanmıyorsanız, daha önce bu süreçten geçmiş bir arkadaşınızı veya aile üyenizi yanınıza alın. Bu şekilde, sonuca sizin kadar yatırım yapmayan ve satın alma konusunda dışarıdan bir bakış açısına sahip olan birine sahip olursunuz.

Acele Etmeyin

Bir araç satın almak için aceleniz varsa bu % 100 gerçekçi olmayabilir, ancak bir karar vermek için ihtiyaç duyduğunuz kadar zaman ayırmalısınız. Araç satın almaya zorlanmayın. Sorular sorun ve tüm sorularınızın yanıtlandığından emin olun.

Hayallerinizdeki arabayı satın almak için Pamukevim araba sahibi olmak konusunda tüm ihtiyaçlarınızda size yardımcı olabilir.