araba park etme oyunu kıymetli kullanıcıları bu gün ki konumuz da da televizyonlardan gazetelerden ve hatta internet ortamlarında sık karşımıza çıkmış olan belki de reel hayatta denk geldiğimiz ağır yük taşımacılığına dair bir kaç konu hakkında bilgilendirme yada soru cevap şekilde yazımız olsun istedik.

Şahsen ben oyunda olsa tır park etmeyi beceremezken tonlarca ağırlıkta olan o yükleri yeri geliyor ülkeler arasında günlerce aylarca haftalarca taşımasını sağlayan yada ülkemiz de benim denk geldiğim ağır askeri yükleri yada sanayi yüklerinin taşımacılığını yapmak belki de bu konun en zor ve en riskli kısmıdır. tır park etme nedeni ise taşıdığınız yük adı üstünde ağır yük yeri geliyor sizin aracınızsın kat kat ton ağırlığında kimi zaman bir gemi kimi zaman bir termik barajın türbülansı kimi zaman ise belki de hiç görmediğiniz bir yük ile karşı karşıya geliyorsunuz ve o anki göreviniz size hangi istikamet verildi ise oraya sağ salim hasarsız şekilde götürmeniz .

Ağır yüklerdeki çeşitli şartnameler de var tabi ki de bunlardan 1.cisi güzergah üzerinde temel tedbirlerin alınması gerekirse gece yarısı genelde o şekilde olur çıkılması sebebi ise olağan trafiği aksatmamak ve kesinlikle eskortların olması bunlar eğer resmi kurum ise polis , jandarma yahut özel güvenlik eğer şirket ise de şirkete ait görevlendirilmiş hem yük önünde hem yük arkasında belli mesafeler aralıkları ile eşlik etmektir ki bunların asıl amacı yük taşıması esnasında araca aşırı yaklaşma olmadan hem yüke hem çevreye minimum zarar olması içindir.

Tabi bir de şu mesele var her ağır yük kara yolu ile gidecek gibi bir kural da yok gerekirse demiryolu vasıtasıyla yada deniz yolu ile de taşımacılık yapılmaktadır. Arkadaşlar bu arada anlatmak ve vurgulamak istediğimiz unsur ise Ağır yük taşımacılığı taşımacılık sınıfın da en üst seviye ve basamaktır ki ona göre çekici ona uygun şoför ona uygun şoförün tercümesi gerekmektedir. Bugün bir kamyon yada uzun yol otobüs şoförünün hemen yapabileceği altından belki istisnalar hariç kalkabileceği bir meslek değildir ki bu meslek de yeri zaman gece geç saatler de trafiğin olmadığı zamanlarda seçilir özelliklede askeri ve resmi kurum taşımacılığında gece geç saatlerde seçilir hem trafik hemde güvenlik amacı ile . Sevgili arkadaşlar umarım bir nebze faydamız yada bu konu da bir aydınlatmamız olmuştur iyi günler dileriz.