İdeal Tur Turizm Tic. AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Tuğles GÜÇLÜ, Yıllık bazda 2004'ten bu yana görülen en yüksek satış rakamlarının kaydedildiğini belirterek, “Ekonomi yönetiminden ve müşteri hizmetlerinde güçlenerek, her yıl bir önceki yıldan daha iyi olmamızı sağlayacak adımlar bekliyoruz” dedi.

İdeal Tur Yönetim Kurulu Başkanı Tuğles Güçlü, Geçtiğimiz ay yayınlanan Temmuz Ayı satış rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Güçlü, 2018 Temmuz ayı rezervasyonlarının bir önceki aya göre yüzde 10,77 artış gösterdiğini kaydederek, “Yıllık rezervasyon sayısı ise yüzde 20,85, yurt içi rezervasyon fiyatlarında yüzde 21,56 artış göstermiştir. İlk yarıda altı aylık ve yıllık bazda 2004'ten bu yana en yüksek rezervasyon oranı görülmüştür. Yine 2004'ten bu yana görülen en yüksek temmuz ayı konaklamaları kaydedilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

KARARLI DURUŞ GEREKİYOR

Dolar ve Euro'daki artış girdi maliyetleri kanalıyla Antalya Otelleri fiyatları dahil her üründe fiyatları artırdığına dikkati çeken Tuğles Güçlü, “Dövizdeki artışın en başta etkilediği sektörlerden birinin turizm olduğunu düşündüğünü, özellikle Ağustos ayındaki yükselişlerin turizm sektöründe de etkileri olduğunu, Antalya Otellerinde fiyatların bir anda yükseldiğini ve yerli turistlerin tatile çıkmakta endişe duyduğunu, buna rağmen rezervasyon sayılarında çok fazla düşüş yaşanmamasının sevindirici olduğunu, aylardan bu yana dövizdeki artış karşısında daha kararlı bir duruş gerektiğini, yüksek kur ve enflasyonun ekonomide durgunluğa yol açacağını ifade ediyoruz. Ekonomi yönetiminden döviz piyasasını sakinleştirecek, turizm sektörünü rahatlatacak güçte adımlar bekliyoruz.” dedi.

ANTALYA OTELLERİNDEKİ CANLILIK FİYATLARA YANSIDI

ekonomisinde yaz mevsimi kaynaklı kısmi bir canlılık söz konusu olduğuna değinen Güçlü, "Bu durum gıda, içki, lokanta ve otel grubu fiyatlarında da görülmektedir. Buna karşılık ülkeye döviz girişi için ilaç olacak sektör turizm olacaktır. Bu nedenle orta ve uzun vadeli yapısal politikalarla birlikte piyasaya güven verecek düzeyde turizm sektörüne ve özellikle Antalya otellerine destek verilmelidir."diye konuştu.

BATI AKDENİZ, TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

yetkilisi ve YKB Tuğles Güçlü açıklamasını şöyle tamamladı: “Antalya Bölgesindeki otel fiyatlarındaki artış diğer bölgelere göre daha fazla olmuştur. Fakat yurtdışından gelen tatilcilerin fazlalığı bölgenin yaz sonunda canlı kalmasını sağlayarak yerli turistleri de bu bölgeye çekmiştir. Yine de ekonomik sorunlara bir an önce müdahale edilerek turizm sektörünün bu yılın ilk 7 ayında olduğu gibi büyümesini sağlamak gerekmektedir.”