Annelik estetiği özellikle genç yaşta anne olan kadınlar arasında ilgi gören bir operasyondur. Hamilelik sonrasında deforme olan vücudun yeniden eski haline dönmesine yardımcı oluyor. Estetik alanında “mommy makeover” olarak tanımlanan annelik estetiği doğum yapan kadınlarımız için fırsat niteliğinde bir operasyondur. Vücutları eski fit haline yeniden dönebiliyor.

Annelik estetiği kapsamında göğüs estetiği, göğüs kaldırma gibi operasyonlar yanında liposuction ve karın germe gibi operasyonlar yapılarak deformasyonlar ortadan kaldırılabiliyor.

Hamileliğin Kadınlar Üzerindeki Etkisi

Hamilelikte hormonal ve mekanik değişimler sonucunda en fazla memeler ve karın bölgesi etkilenmektedir. Rahim büyüdükçe karın duvarını iter ve karın kasları ile bağlar birbirinden ayrılmaya başlar. Bu şekilde karın duvarında dışarıya doğru bombeleşme olur. Bu sayede vücuttaki deformasyonlar ortaya çıkar. Özellikle ince yapılı kadınlar bundan çok etkilenir. Kadınlarda deri fazlalığı olmasa da kaslar gerginliğini kaybettiği için iç organları destekleyemez ve dışarıya fıtıklaşma etkisi ortaya çıkar.

Annelik Estetiği Faydaları

Kadınların hamilelik ve doğum süreçlerinden etkilenmesi farklı seviyelerde olur. Buna rağmen her kadının ortak yaşadığı sorunlar vardır. Bunların arasında karın bölgesi deformasyonu ve göğüslerdeki çatlaklar ve sarkmadır. Annelik estetiği bu sorunların ortadan kaldırılmasını sağlar.

Annelik Estetiği Hangi Yaş Grubunda Tercih Edilir

Kadınların evlilik yaşının yükselmesi nedeniyle doğum yapma yaşı da yükselmeye başlamıştır. Günümüzde kadınların anne olma yaşları 30-40 arasındadır. Bu yaşlarda anne olan kadınlarda göğüslerde sarkma, karında deri fazlalığı, kalçalarda ve midede fazlalık gibi çeşitli deformasyonlar oluyor. Karın gevşekliğini ortadan kaldırmak amacıyla karın germe ameliyatı, meme dikleştirme, meme küçültme, meme büyütme operasyonları, yağ fazlalıkları için de liposuction gibi estetik işlemler yapılabiliyor. Annelik estetiği operasyonları genellikle yeniden hamilelik planı olmayan kadınların tercih ettiği bir operasyondur. Kadınlar bu operasyondan sonra yeniden gebe kalırlarsa göğüslerde ve karında biraz gevşeme olabilir. Ancak ilk gebelikte olduğu gibi aşırı sorun yaşanmaz.

Annelik Estetiği Sırasında Operasyonlar Birlikte Mi Uygulanır?

Hastanın ihtiyacına göre operasyonlar bir arada yapılabileceği gibi ayrı zamanlarda da uygulanabilir. Hastalar karın germe operasyonu olduklarında hastanede bir gece kalıyorlar. Diğer operasyonlar için hastanede kalmalarına gerek kalmaz. Annelik estetiği operasyonları emzirme sürecinin bitiminden en az altı ay sonrasında yapılabilir.