Sinema kurgucularının bu dönemde sık sık kullandıkları olay örgüsü bir günün içine sıkışmışlık olarak görülebiliyor. İlk örneğini 1993 yapımı olan Bugün Aslında Dündü filmiyle gördüğümüz bu yöndeki olay örgüsüne son zamanlarda Ölüm Günün Kutlu Olsun ve Yarının Sınırında gibi filmlerin yanı sıra Russian Doll adlı Netflix dizisi de düzenlendi. Son olarak Film izle arasında yer alan Palm Spring adlı yapım da benzer bir konuyu işledi. Ancak bu filmde olay örgüsü evrim geçirmiş gibi görünüyor. Bu yapımda daha da sıradan biçimde anlatılarak, insanların gündelik rutinlerine uygun şekilde kendini gösteren bir proje olarak ifade edilebiliyor.

Palm Springs içerisinde sıradan ve alışılmış bir konu işlense de en normal haliyle ortaya konulduğu görülebiliyor. yerli film izle içerisinde boy gösteren bu yapımda Nyles karakterine hayat veriyor. Sadece bir dünyayla odaklı bir sorun olmamakla beraber aynı zamanda da paralel evrenlere odaklı bir şekilde de öne çıkmakta olan bir yapımdır. Nyles karakteri hangi boyutta olduğunu anlamamakla beraber, sonsuz bir biçimde aynı günü yaşamak zorunda kalıyor. Ancak etrafında şekillenen olaylar farklılık göstermekte ve bu laneti kaldırmak adına bir an önce sonuca ulaşmak durumunda kalabilecektir. Palm Springs filminin olay örgüsü genel olarak bu şekilde ortaya çıkmakta ve etkili bir yapım olarak da görülebilmektedir.

Palm Springs filmi içerisinde değişik gelen temel konu aynı durumu bir başka karakter olan Sarah’ın da yaşıyor olmasıdır. Filmin ilgi çekmesinin temel sebebinin bu olduğu söylenebilir. Aynı zamanda da Andy Samberg filmleri arasında fazlasıyla cazip bir yer tuttuğu da görülebilir. komedi filmleri İlk başlarda korku filmi gibi görünen yapım sonrasında romantik komedi tadını hissettiren bir proje halini alıyor. Konunu farklı bir şekilde işlenmesi de her bir sinema izleyicisinin fazlasıyla hoşuna giden bir konu olarak görülebiliyor. Bu filmin etkili bir yapım olduğu ve 2020 yılının en çok konuşulan projelerinden bir tanesi olduğu söylenebilmektedir. Bu türde fantastik kurguları tercih eden kişilerin izlemesi gereken yapımlar arasındadır.