Türkiye’de futboldan sonra en çok izlenen spor dalı hiç şüphesiz ki basketbol! Bu sebeple de basketbol ligleri, taraftarlar tarafından yoğun bir ilgi ile takip edilmeye devam ediyor. Hem kadın hem de erkek takımların yer aldığı basketbol liglerinde,  özellikle de Anadolu Efes, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, TOFAŞ, Darüşşafaka Tekfen ve Pınar Karşıyaka ekiplerinin mücadeleleri tüm sezona damga vurmayı sürdürecek gibi görünüyor. Türkiye Kupası’nı almak için mücadelesini sürdüren ekipler,  korona virüs pandemisi sebebiyle ise uzak kaldıkları salonlara dönmenin heyecanını yaşıyorlar.

Tüm dünyayı kasıp savuran Kovid-19 salgını, özellikle de basketbolda geri dönülmez yolların yaşanmasına neden oldu. Türkiye’de ise salgın sebebiyle uzun bir dönem askıya alınan basketbol ligleri, aranın ardından devam etmeme kararı alarak beyaz sezon ilan ettiler.

Basketbolda önceki sezonun iptal edildiği ve şampiyonun da ilan edilmediği 2019-2020 sezonunun ardından, 2020-2021 sezonu için de sağlam bir başlangıç için kollar sıvandı.

Basketbol takımlarında gerçekleştirilen transferler ciddi ses getirirken, takımların küllerinden yeniden doğmaları için de turnuvalar düzenlendi. Sporpas internet sayfasında tüm bu haberleri bulabilirsiniz!

Basketbol Ligi’nde Anadolu Efes İddialı Geliyor

Geçtiğimiz sezon Basketbol Süper Ligi’nde en çok konuşulan konulardan birisi de Anadolu Efes ekibinin şampiyon ilan edilmemesi oldu. Pandemi nedeniyle iptal edilen ligde, Efes ekibi şampiyonluk beklerken, elde ettiği büyük başarı yok sayıldı. Bu duruma tepki gösterenlerden biri de takımın Baş antrenörü Ergin Ataman oldu.

Önceki sezonda şampiyon ilan edilmemesine tepki gösteren milli koç, 2020-2021 sezonunda şampiyonluğu yaşayacaklarını da dile getirmeye başladı.

Yeni sezon için ise iddialı olduklarını turnuva maçlarındaki başarıları ile de gösteren Anadolu Efes ekibinin, ligdeki en önemli rakipleri ise Fenerbahçe, Darüşşafaka Tekfen ve Pınar Karşıyaka olacak gibi görünüyor. Bu sezon oldukça çekişmeli maçlara sahne olacak gibi!

Anadolu Efes Ekibi Kemik Kadrosunu Bozmadan İlerliyor

Pandeminin en çok etkilediği branşlardan biri olan basketbolda, pek çok sporcu salgın nedeniyle ülkesine dönme kararı aldığı için transfer açısından son derece hareketli bir sezon geçirildi. Önceki sezonlarda özellikle yabancı transferlerde yoğunluk yaşanırken, bu sezon ise daha çok milli ve genç isimlere yönelim dikkatleri çekti.

Bu süreçte Anadolu Efes ekibi ise kendi kemik kadrosunu korumayı sürdürdü. Efes ekibinde forma giyen ve öne çıkan isimlerden biri Shane Larkin olurken, lacivert beyazlı ekip Rodrigue Beaubois ve Chris Singleton ile de sözleşmelerini yenileme kararı aldı.

Yeni transfer olarak Erten Gazi’yi kadroya dahil eden Anadolu Efes ekibi, bütçede zorluk yaşamamak adına ve takımı ile yola devam etmek istediği için de takımında çok fazla değişikliğe gitmedi. Tüm bu güncel basketbol haberleri için Sporpas giriş için tıkayın