Elektronik cihazların en büyük sorunu elektrik akımlarında yaşanan yükseliş ve düşüşlerin ani olarak tepki göstermeleridir. Bu durumda elektronik cihazlarımızda büyük sorunlara yol açabilmektedir. Buradaki en büyük sorun da cihazımızı tamamıyla kaybetmiş olabilmemizdir. Bu konuda en basit çözüm de akım korumalı priz diyebiliriz.

Elektrik hatlarında yaşanan problemler en çok elektronik cihazlarımıza zarar vermektedir. Öyle ki elektronik cihazlar teknolojiye ayak uydurmaya çalışıp donanımdan taviz vererek fiziksel özellikleri ön plana çıkarmaya çalıştıkça kaliteden de ödün veriliyor. Bu nedenle özellikle bazı elektronik cihazlar sürekli sorun yaratabiliyor.

Akım Korumalı Priz Özellikleri

Akım korumalı prizlerin en önemli özelliği elektrik hatlarında yaşanan akım yükselmelerine karşı cihazlarınızı koruyor. Yani buradan da anlayacağınız gibi akım düşmelerine karşı etkili değil. Bu nedenle sadece akım korumalı priz de tek başına yeterli gelmiyor. Fakat çok uygun fiyatlara önlem almış oluyorsunuz ve bu da sonradan yaşayacağınız pişmanlıkları engellemiş oluyor.

Akım Korumalı Prizler Nasıl Çalışır?

Akım korumalı prizler genel olarak sadece yüksek voltaj ve yıldırım düşmesi sonucu oluşan voltaj piklerinin yarattığı dalgalanmaları düzeltmektir. Bu gibi durumlarda oluşacak hasarları önleyebilir. Fakat burada dikkat etmeniz gereken nokta akım prizin bağlı olduğu hatta mutlaka topraklama bulunmalıdır. Aksi taktirde akım prizler işlevini yerine getiremez.

Akım prizlerde önemli olan Joule değeridir. Joule değeri ne kadar yüksek olursa o kadar fazla koruma kapasitesi var demektir. Tavsiye olarak 3000 joule üzerinde değeri olan akım korumalı prizleri tercih etmenizdir. Ayrıca akım prizlerde USB girişi gibi farklı bölümlerde bulunmaktadır.

Akım Korumalı Prizin Avantajları

Özellikle yeni model elektronik cihazlarımızı kullanılamaz hale getirebilecek olan yüksek gerilim dalgalarına karşı elektronik cihazlarımızı korumaktadır. Bu ürünler çeşitli şekillerde karşımıza çıkabilmektedir. Tekli akım korumalı tekli akım korumalı priz, 2’li akım korumalı priz, 3’lü akım korumalı priz, 4’lü akım korumalı priz, 5’li akım korumalı priz, 6’lı akım korumalı priz, 7’li akım korumalı priz ve 8’li akım korumalı priz şeklinde karşımıza çıkabilir. Maliyeti ucuz bir önlem olması nedeniyle yüksek maliyete sahip teknolojik cihazlarını korumak için iyi bir çözüm diyebiliriz. Sonuçta bir tarafta binlerce lira değerindeki eşyaları kaybetmek gibi bir durum var.

Burada şu ince noktayı unutmamak gerekir. Akım korumalı priz, sadece yüksek voltaj oynamalarında işe yaramaktadır. Yani voltaj düşmelerinde herhangi bir fayda vermemektedir. Dikkat edilmesi gereken nokta budur.

Akım korumalı priz fiyatları ve özellikleri hakkında daha net bilgiyi Faz Ticaret üzerinden alabilirsiniz.