Ev sahibi olmak istiyorsanız satın alacağınız evi finanse etmek adına farklı ekonomik alternatifleri denemelisiniz. Bu noktada, Birevim ve sunmuş olduğu fırsatlar hakkında kesinlikle bilgi sahibi olmalısınız. Birevim sayesinde aylık 417 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olma şansına erişirsiniz. Bunun yanı sıra, diğer taksitli ev alma yöntemlerinde olduğu gibi peşinat ödeme zorunluluğunuz bulunmaz. İstediğiniz takdirde aylık taksitlerinizin sayısını ve miktarını düşürmek adına peşinat ödeyebilirsiniz. 417 TL tasarrufla ev aldıran model olarak bilinen Birevim sayesinde diğer taksitli ev alma yöntemlerine kıyasla çok daha kısa süre içerisinde ev sahibi olma şansına erişirsiniz.

Birevim Tasarruf Yöntemleri

Sıra tespitli tasarruf yöntemi; tüketicinin evini teslim alacağı tarihin noter huzurunda yapılan sıra sonucunda belirlenmesidir. Tüketicinin her şeyden önce satın almak istediği evin değerine karar vermesi gerekmektedir. Ardından, peşinat ödeyip ödemeyeceğini belirlemelidir. Tüketici, evi, aylık kaç taksitte ödeyeceğine karar vermektedir. Bu sayede, hangi tasarruf programına katılacağı belli olmaktadır. 24 kişilikten başlayarak 66 kişiliğe kadar uzanan tasarruf programları yer almaktadır. Tüketicinin sıra tespitinin ardından evi satın alacağı tarih belli olmaktadır.

Bir diğer sıra tespitli tasarruf yönteminde tüketici, almak istediği eve ve ödeyeceği ücretlere kendisi karar vermektedir. Bu yöntemde de müşterinin evini alacağı tarih noter huzurunda yapılan çekilişle belli olmaktadır. Tüketicinin satın almak istediği eve dair faiz, vade farkı ve kira yardımı gibi kriterlerden etkilenmesi ihtimaller dahilinde değildir.

Serbest planlı tasarruf yönteminde tüketici, hem ödeme planını hem de evini satın alacağı tarihi kendisi belirlemektedir. Tüketici istediği takdirde ara ödeme yapabilir. Ancak, peşinat ve ara ödeme zorunluluğu bulunmaz. Bu yöntemde eve dair her şey, tüketicinin kontrolü altındadır.

Konut değer endeksli tasarruf yönteminde tüketicinin evini alacağı tarih, noter huzurunda yapılan sıra çekimi sonucunda belli olmaktadır. Evin teslim tarihi geldiğinde evin değeri korunmuş olmaktadır. Merkez Bankası'nın her ay yayınlamış olduğu konut fiyat endeksi dikkate alınarak tüketicinin satın alacağı evin değeri de artmaktadır. Sonuç olarak, 417 TL tasarrufla ev aldıran model olan Birevim'e kesinlikle katılmalısınız.

https://blog.birevim.com/417-tl-tasarrufla-ev-aldiran-model/