Günümüzde bir bahçeye sahip olan kişiler in oldukça şanslı bir grupta yer aldığını söyleyebiliriz. Çünkü iyi bir dekorasyon ile bireyler sahip oldukları bu alanı huzurlu bir ortama çevirebileceği gibi günün stresini üzerlerinden atabilecekleri bir hobi bahçesine de dönüştürebilir. Şimdi gelin birlikte 4 adımda Bahçe Dekorasyonunun Kendin Yap Fikri ile neler yapabileceğinize bir göz atalım.

Bahçenizi Eğlenceli Bir Hale Getirebilirsiniz

Eğer ki, bahçenizde kalın gövdeli ağaçlar var ise çocuk ya da yetişkin hiç kimsenin hayır demeyeceği bir salıncak ile işe başlayabilirsiniz. Hemen yanına bir hamak yerleştirebilir ve biraz sallandıktan sonra hamağa uzanarak dinlenebilir, kitap okuyabilir ve zamanın keyfini çıkarabilirsiniz. Bununla birlikte bahçenin etrafını çitlerle çevirebilir ve çitlere plastik bot asarak içlerini rengarenk çiçeklerle süsleyip oldukça hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.

Paletten Bahçe Mobilyası Yaparak Tasarruf Sağlayabilirsiniz

Son dönemde paket kullanımıyla çeşitli eşyalar elde etmek trendler arasında. Sizler de bahçeniz için palet kullanabilir ve sıkıcı bahçe mobilyaları yerine renkli bir görsele imza atabilirsiniz. Mesela iki veya üç paleti üst üstte yerleştirerek sabitleyebilir, üzerine ölçüsüne uygun minder yerleştirip, açıkta kalan yerlerini boyayarak kendinize oturma köşesi oluşturabilirsiniz. Buna ek olarak yine koltuğunuzun boyutuna uygun şekilde sehpa tasarlayabilir, sehpanızı rengarenk boyayarak keyifli bir alan elde edebilirsiniz.

Süs Havuzu

Bahçenizin daha şık ve huzur verici bir alan olması için süs havuzu tasarlamak iyi bir tercihtir. Bunun için büyük bir tekerlek işinizi görecektir. Toprağı tekerleğin boyutunda kazarak tekerleği içine yerleştirmeli ve ardında tekerleği kalın muşamba ile kaplamalısınız. Ardından içini çakıl taşları ile doldurabilir ve kenarlarına büyük taşlar dizdikten sonra çevresini bitkilerle süsleyerek güzel bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Ekonomik Şekilde Bahçenizi Güzelleştirebilirsiniz

Her bahçe sahibi olan kişinin bahçe için ciddi bir bütçe ayırma imkanı olmayabilir. Ancak mevcut eşyalarla ya da cüzi rakamlara alınabilecek objelerle bahçe dekorasyonunu yenilemek mümkündür. Mesela bir el arabasının içini çeşitli çiçeklerle doldurarak bahçe girişine koyabilir, renkli bir görüntü kazanabilirsiniz. Bahçenizdeki ağaçlara rüzgar çanı asabilir ve doğal bir müzik elde edebilirsiniz. Kullanmadığınız botlarınızı saksı olarak değerlendirebilir, hoş bir görüntü sağlayabilirsiniz. Kısacası içinizdeki yaratıcılığa biraz kulak verdiğinizde, ciddi paralar harcamadan bahçenizi kendiniz dekore edebilirsiniz.

https://www.uzmanevim.com/

https://www.uzmanevim.com/4-bahce-dekorasyonu-kendin-yap-fikri/