Alper Budka / Demokrat Haber

İstanbul'un tekrarlanan seçimlerinde yaşanan problemlerden biri de, yaz tatili için memleketlerine giden bazı seçmenlerin İstanbul'a dönmekte sıkıntı çekmesi... Özellikle öğrencilerin ulaşım imkanına ve kalacak yere ihtiyaçları var.

Bunun için #birotobüsbenden veya #mazbatayabilet gibi sosyal medya kampanyaları başlatılmıştı. Yeni açılan istanbuladonus.com ihtiyaca cevap vermek için yapılmış derli toplu bir internet sitesi. Birkaç farklı kategoride destek olmak isteyenlere ve destek arayanlara aracılık hizmeti sunan site, kullanışlı, ücretsiz ve güvenli olması bakımından özenle hazırlanmış.

Sitede "Paylaşımlı Yolculuk", "Barınma Sponsorluğu", "Barınma İhtiyaçları", "Yolculuk İhtiyaçları" ve "Yolculuk Sponsorluğu" kategorileri bulunuyor. Örneğin Antalya'dan İstanbul’a kendi aracıyla gidecek olan ve aracında üç kişilik yer olan bir sürücü, paylaşımlı yolculuk seçeneğini kullanarak üç kişiyi daha İstanbul'a getirebiliyor. İlan sahipleri telefon numaraları veya mail adresleriyle sisteme giriyorlar ve diğer seçmenlere doğrudan kendileri ulaşıyorlar.

Sitenin kurucusu olan dijital reklam uzmanı Ömer Kaya, ilan vermek için herhangi bir partinin destekçisi olmanın gerekmediğini söylüyor: “Dijital çağda insanların birbirlerine ulaşması çok kolay. Amacımız dayanışmayı teşvik ederek demokrasi bilincini geliştirmek ve insanlara fayda sağlamak. Umarım faydası dokunur.”

Sosyal medya hesapları:

twitter.com/istanbuladonus

instagram.com/istanbuladonuscom