İnsanlar geçmişten bu yana gerek istek gerek ise ihtiyaç dahilinde çeşitli ürünler üretmiş ve kullanmışlardır. Bu ürünlerin başında yer alan ve pek çok kadının hayatının bir döneminde mutlaka kullanmış olduğu hamile ve lohusa giysi modelleri günümüzde oldukça tarza ve modele ayrılmaktadır. Kişilerin tarzları, beğenileri ve vücut ölçüleri baz alınarak üretilen bu giysiler hemen hemen her yaştan ve her tarzdan kadının zevkine hitap edebilecek kadar çeşitlilik içerir.

Lohusa ve hamile giyim modellerinin bu kadar çok çeşitlilik içermesinin en temel sebebi kadınların o stresli ve yorucu süreçlerde kendilerini daha rahat ve güzel hissetmelerinden kaynaklanır. Bunun yanı sıra bu giyim modelleri rahatlığı ve şıklığı ile de pek çok kadının beğenisini kazanmayı başarmıştır.

Hamile ve Lohusa Giysi Modelleri Nelerdir?

Son yıllarda lohusa ve hamile giyim sektöründe pek çok ürün üretilmiş ve kullanıma sunulmuştur. Öncelik olarak bu ürünlerin ilk sırasında elbiseler yer almaktadır. Kişilerin özellikle hamilelik süreçlerinde giydikleri bu elbiseler gerek bolluğuyla gerek rahat hissettirmesiyle hamile ve lohusa kadınların bir numaralı giysilerinden olmuştur.

Elbise modelleri arasında en çok askılı, uzun ve bol elbiseler tercih edilir. Kişilerin sosyal hayatlarında da tercih edebilecekleri bu ürünler onların istekleri baz alınarak üretilmiştir. Hamile ve lohusa giysi modelleri arasında başı çeken diğer bir giysi modeli ise eteklerdir. Bu model giysiler de tıpkı elbiseler gibi kişilerin rahat etmesini sağlar ve onlara geniş hareket kapasitesi imkânı sunar.

Hamile ve Lohusa Giysi Çeşitlerine Öne Çıkan Modeller

Hamile ve lohusa giysi çeşitlerinde öne çıkan ilk ürün pijamalardır. Anne bebek alışverişlerinin vazgeçilmezi olan hamile ve lohusa pijama modelleri oldukça çeşitlilik içerir. Bu çeşitliliklerin ilk sırasında yerini alan önden bağlamalı pijama modelleri özellikle lohusa kadınlar için bulunmaz bir nimettir. Yeni doğum yapıp lohusa olan kadınlar çocuklarını sıklıkla emzirdiklerinden ötürü sürekli giysilerini çıkartmak zorunda kalırlar.

Fakat önden bağlamalı gecelik modelleri sayesinde kişiler giysilerini çıkartmadan yalnızca ipi çözerek bebeklerini doyurabilirler. Hamile ve lohusa pijama modellerinden bir diğeri de pijama takımlarıdır. Alt üst ve sabahlık olarak üçünün bir arada bulunduğu bu takımlar kadınlar için çok daha kullanışlı olmaktadır. Özellikle lohusa giyim modellerinde tercih edilen diğer bir ürün ise şortlardır. Kişilerin hareket kabiliyetlerini arttıran bu şortlar rahatlığıyla da beğenilir.

Hamilelik Döneminde Giysi Seçiminin Önemi Nelerdir?

Hamilelik döneminde giysi ve pijama seçiminin hem anneye hem de bebeğe büyük etkileri olmaktadır. Rahat, bol tercih edilen hamile pijama ve giysi modelleri hem annenin hem de annenin karnı içerisindeki bebeğin rahat etmesini sağlayacaktır fakat bunun aksine dar kalıplarda seçilen giysilerin zararı oldukça fazladır. Bu tarz giysiler annenin rahatlıkla hareket etmesini engeller, kan dolaşımını azaltır ve vücutta çeşitli ciddi ağrılara sebep olur.

Aynı durum çocuk için de geçerlidir, özellikle dar kesim ve yüksek bel pantolonlar karnı sıktığından dolayı içeriden bebek sağlıklı bir şekilde büyüyemez. Bu nedenlerden ötürü hamile giysisi seçiminde bolluğa ve rahatlığa dikkat edilmesi oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra hamile kadınların tuvalet ihtiyaçları çok sık geldiğinden ötürü rahat giyilip çıkartılabilen giysiler bu konuda onlara büyük avantaj sağlar.

Hamilelik ve Lohusa Dönemindeki Kadınların Gecelik Seçimleri Nasıl Olmalıdır?

Hamile ve lohusa kadınların gecelik seçimleri diğer kadınlardan biraz daha farklı olmalıdır. Özellikle hamileliğinde son aylara yaklaşan kadınlar pratik bir şekilde giyilip çıkartılabilen gecelikler tercih etmeli, kendilerini uğraştıracak giysilerden uzak durmalıdır.

Bunun yanı sıra yeni doğan bebekler 2 saatte bir acıktıklarından ötürü lohusa kadınların da üstlerini rahat bir şekilde çıkartabilecekleri giysiler tercih etmeleri en doğrusudur. Hamile pijama ve lohusa pijama günümüzde oldukça çeşitli olduğundan ötürü kişilerin kendi tarz ve zevklerine uygun giysiler bulabilmesi mümkündür.

Doğru Kıyafet Seçiminin Kadınlar Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Kadınlar her ne kadar hamile de olsalar lohusa da olsalar giyinişlerine ve görünüşlerine önem vermeyi severler. Rahat olmak istemelerinin yanı sıra güzel görünmek de isteyen kadınlar bu konuda bakımlarına ve giyinişlerine dikkat ederler. Onlar için giyinmek terapi gibi olduğundan ötürü doğru kıyafet seçimi bu noktada büyük önem taşır.

Formun Üstü

Formun Altı