2013 bitiminde herkesin merakla beklediği Hobbit 2 vizyona girerken, efsane destan aksiyon, macera, fantastik türünde yine herkesi etkilemeyi başardı. 2014 yılının vizyon filmleri merak konusu oldu. Yavaş yavaş fragmanları dönmeye başlayan, çekimleri devam eden filmler arasında romantik, komedi, aksiyon, gerilim ve korku filmleri yer alıyor.

Hobbit Beklenmedik Yolculuk ile başarı yakalayan Yüzüklerin Efendisi’nin devamı olan filmin ikinci versiyonu olan Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları, yine yoğun ilgi görüyor. Yönetmenliğini yine Peter Jackson’un üstlendiği film, kısa sürede büyük kitlelere ulaştı ve beklentilerin çok üstünde bir tepki aldı. Türkçe dublaj olarak da yerini alan filmde, Misty dağlarından geçmeye çalışan ekibin yanında bu kez Gandalf yok. Gizli bir görev için gittiğini söylüyor; fakat kimse bilmiyor. Smaug’un yıllardır uyuduğu uykusundan uyanması ve onu alt ederek gizli kapıya ulaşması zor olan ekip ne yapacak?

Hobbit 2, vizyona girdiği ilk andan itibaren yoğun ilgi gördü ve izleyicilerinden tam not aldı.

Diğer yandan 2013’e damga vuran bir diğer filme bakacak olursak Chris Hemsworth’un baş rolünde yer aldığı Thor 2 filmi; aksiyon filmleri arasında fantastik, macera türünde yerini aldı. Tanrıların mücadelesini izlediğimiz filmin ilk bölümünde Thor’un güçleri babası tarafından elinden alınmıştı. Thor, babasının bu yaptığı üzerine yenilmezlik kılıcını kullanarak, hükümdarı olduğu Asgard’a geri dönmüştü. Aksiyon kaldığı yerden devam ediyor ve macera filmleri adına en unutulmazlardan olacak Thor 2 sizlerle buluşuyor.

2013’ün gişe yapan en iyi filmleri arasında Hızlı ve Öfkeli 6, Brad Pitt’in yer aldığı fantastik filmi olan ve değişik senaryosuyla dikkat çeken Dünya Savaşı Z dehşeti, bilim kurgu filmleri arasında yerini alan Açlık Oyunları serisinin ikinci filmi Ateşi Yakalamak ve daha bir çok türde farklı film. 2014 filmlerinin en merak edilen filmleri arasında ise 12 Yıllık Esaret yer alıyor. 2014 yılında film izlemek için kendinize bol bol vakit ayıracaksınız.