YÖK Başkanı Özcan, yaptığı açıklamada "öğrencilere 15-20 yılda geri ödenmek üzere eğitim kredisi bularak, özel üniversitede okumalarının önünü açacak düzenleme içersindeyiz" dedi

Yükseköğretim Kurulu, Bahçeşehir Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Yükseköğretimin Finansmanı" konulu konferansa katılan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, SABAH gazetesine yaptığı açıklamada, üniversite kontenjanlarının ülkenin ihtiyacına ve kurumların isteklerine göre belirleneceğini, gelişi güzel kontenjan verilmeyeceğini açıkladı.

Özcan, öğrenciye 15-20 yılda geri ödenmek üzere eğitim kredisi bularak özel üniversitede okumasının önünü açacak düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirtti. Özcan "Eğitim kredisi konusunu başarırsak, sistem büyük ölçüde rahatlar" diye konuştu.

TEMATİK ÜNİVERSİTE

Türkiye'de belli konulara odaklanmış tematik üniversiteler üzerine çalıştıklarını dile getiren Özcan, şöyle konuştu: "Devlet ve vakıf üniversitelerimizde de çeşitliliğe gitmeye karar verdik. Artık 'tematik' dediğimiz üniversiteleri daha fazla düşünüyoruz. 'Tematik' üniversite açma talebiyle gelen projelere daha olumlu bakıyoruz."

15-20 YILLIK ÖĞRENİM KREDİSİ
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, her yurttaşın okuma hakkı olduğunu fakat ekonomik imkânların bu isteği zorlaştırdığını, bu konunun düzenlenmesi için çalışma başlattıklarını belirterek "Eğer bu konularda başarıya varırsak, isteyen öğrenciye, 15-20 yıl arasında geri ödemek şartıyla eğitim kredisi verilecek" dedi.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ DÜŞECEK
Özcan, artık vakıf üniversitelerinin de öğrencilerden yüksek harç almaya devam etmelerinin, finansal olarak sürdürülebilir bir politika olarak görünmediğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Vakıf üniversitelerinin, öğrenciden talep ettikleri ücretleri, bundan böyle devam ettireceklerini düşünmüyorum. Çünkü vakıf üniversiteleri için en büyük rekabet devlet üniversiteleri."