ANKARA - Kamuoyu, YGS’deki şifre iddialarının açıklığa kavuşması için savcılık soruşturmasının sonucunu beklerken, yeni bir skandal daha ortaya çıktı.
ÖSYM, daha önce basında yer alan bazı cezaevlerinde yapılan sınavlarda hatalı kitaçıklar dağıtıldığı yönündeki haberleri doğrular nitelikte bir karar verdi ve bu cezaevlerindeki sınavları iptal etti.
8 ildeki cezaevinde, YGS Fen Bilimleri sınavının iptal edildiği, gerekçenin hatalı kitapçık olduğu, sınavın Cumartesi günü tekrarlanacağı ve 150 adayın sınava gireceği belirtildi.
YGS sınavının yapıldığı gün, bazı cezaevlerine hatalı kitapçıkların gönderildiği, yedek kitapçıkların da hatalı olduğu ve bu nedenle 12.50'de sona ermesi gereken sınavın 17.00'ye dek sürdüğü; sınav devam ederken de sonuçların açıklandığı iddiaları ortaya atılmıştı.
BİR İPTAL NEDENİ DAHA!
Bu durum, şifre iddialarının yanı sıra başka bir nedenle daha YGS'nin iptal edilme ihtimalini ortaya çıkaracak.
ÖSYM tarihinde bir ilk yaşanacak ve bazı adaylar aynı sınavda farklı soruları çözecek. Cezaevi dışından bir adayın, 'sorular denk değil ve bu durum anayasanın eşitlik ilkesine aykırı' iddiasıyla açabileceği dava, iptali gündeme getirebilecek.
NTVMSNBC