Marmara Üniversitesi'nde Anti-Kapitalist Müslümanlar'dan Kürt öğrenci Ali Sarı'ya yönelik bıçaklı saldırıya arkadaşları tepki gösterdi.

Anti-Kapitalist Müslümanlar tarafından yapılan yazılı açıklamada, Marmara Üniversitesi Göztepe Eğitim kampüsünde, Coğrafya öğretmenliği bölümünde okuyan Ali Sarı'nın, ülkücüler tarafından bıçaklı saldırıya uğradığı ve yaralandığı hatırlatıldı.

Açıklamada olay şöyle aktarıldı: "Dersliğin girişinde gelişen olayda ülkücü bir grup önceden tehdit ettiği Gülsüm Teymuroğlu isimli Kürt kadın öğrenciye saldırıda bulunmuş, Ali Sarı ise ülkücülerin Gülsüm Teymuroğlu'nu darp etmesi üzerine korumak için araya girmiş ve ülkücüler tarafından darp edilerek kalçasının 3 yerinden bıçaklanmıştır."

Güvenlik görevlilerinin faşistlere müdahale etmediğini belirten Anti-Kapitalist Müslümanlar, ülkücülerin elini kolunu sallayarak bıçakla okula nasıl girdiklerini sordu.

Açıklamada, ambulansla hastaneye kaldırılmak istenen Ali Sarı, sedyedeyken etrafının ülkücüler tarafından sarıldığı, ilk tedavisinin engellendiği, polisin ise duruma müdahale etmediği bildirildi.

Açıklamada, "Okulun her köşesinde güya güvenliği sağlamak için bulunan sivil polislerin ve özel güvenliğin kimin güvenliğini sağladığı da merak konusudur. Kamuoyunun merakını celbeden bu sorulara acil cevap verilmesini ve bir daha bu tür olayların yaşanmaması için yetkililerin suçluları en kısa sürede tespit edip gerekli işlemlerin derhal yapılmasını istiyor ve bu faşist saldırıyı kınıyoruz" denildi.

Haydarpaşa Numune hastanesi acil servisine kaldırılan Ali Sarı'nın tedavisi devam ediyor.

Ailesi ve arkadaşları Salı günü saat :14:00 da hastane önünde basın açıklaması yapacak.

Saldırıya uğrayan Ali Sarı Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde okuyor. 1 Mayıs yürüyüşü nedeniyle Antikapitalist Müslüman Gençler adına 32.Gün programına da katılmıştı. (etha/adilmedya/baskahaber)