Uğur Gümüşkaya, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Üniversitesi'nde bulunduğu sırada gözaltına alınan öğrencilerden biriydi. İstanbul Emniyetinde tutulduğu sırada polis 'sen misin yumurta atan' dedikten sonra Gümüşkaya'nın kafasında yumurta kırdı. Ardından öğrenciye tekme tokat girişti.

İstanbul Üniversitesi'nin akademik yılı açılış töreni sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın protesto edildiği gün 37 öğrenci gözaltına alınmıştı. Hukuk Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Ali Coşkun da gözaltına alınan öğrencilerden biri. Protestoya katılmadığı halde gözaltına alınıp polislerce dövülen Coşkun, Samanyolu TV tarafından hedef gösterildi. Coşkun'un anlatımlarına göre, polisler gözaltına alınan öğrencilerden Uğur Gümüşkaya’ya, 'sen misin yumurta atan' diyerek, Gümüşkaya'nın kafasında yumurta kırdıktan sonra, işkence yaptı.

KATILMADIĞI GÖSTERİDEN SUÇLANDI

Coşkun, Erdoğan henüz üniversiteye gelmeden Öğrenci Kolektifi üyesi 22 öğrencinin de aralarında bulunduğu toplam 37 öğrencinin gözaltına alındığını hatırlatarak şunları aktardı:

“Ben iddia edildiği gibi protesto sırasında gözaltına alınmadım. Vezneciler otobüs durağında gözaltına alındım. Ne slogan atmıştım, ne flama, ne pankart, ne de üzerimde bir şey olmamasına rağmen polisler üzerime çullandı. Ben de o esnada bu uygulamayı protesto etmek için sadece bir slogan atabildim. Ortada bir toplantı, gösteri olmamasına rağmen polisler gözaltına alma gerekçesini 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet olarak gösterdi. Ben bu zamana kadar onlarca basın açıklamasına katılmış biri olarak toplantı ve gösteri yürüyüşünün ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Ama o gün öyle bir durum yoktu. Açıkçası benim varlığım onları rahatsız etti.”

POLİSİN YUMURTA İNTİKAMI!

Gözaltına alındığı polis ring aracının içinde de darp ve eziyetin sürdüğünü belirten Coşkun, “Polisler araçta bana, 'Siz Başbakanımızı nasıl protesto edersiniz?' dediler sonra bellerindeki kelepçeleri çıkartarak muşta gibi kullanarak yumruk attılar'' dedi.

Oluşan darp nedeniyle boynunda zedelenme olduğunu söyleyen Coşkun, “Bir sivil polis tutulduğumuz gözaltında bize, 'siz gününüzü göreceksiniz, size dünyayı zindan edeceğim' diyerek tehditler savurdu. Öğrencileri gruplar halinde ayrı karakollara götürdüler. Biz üç kişiydik, polis Uğur Gümüşkaya isimli arkadaşımıza, 'Sen misin yumurta atan' diyerek, yumurtayı kafasında kırdı, daha sonra burnuna yumruk attılar'' diye konuştu.

SAMANYOLU HEDEF GÖSTERDİ

Gözaltından çıktıktan sonra Samanyolu TV’nin kendisini haber bültenlerinde hedef gösterdiğini de anlatan Coşkun şöyle dedi: “Bu televizyon kanalı haber bültenlerinde ‘eylemde bir öğrenci dikkat çekti’ diyerek, özel olarak beni ön plana çıkarttı. Dolmabahçe’de Başbakan Erdoğan’ın rektörlerle buluşması eyleminden, harç zamlarına kadar çeşitli eylemlerde benim görüntülerimi vererek hedef gösterdiler. Alakam olmadığı halde TGB eylemlerine de yer veren TV kanalı beni Ergenekoncu gösterme çabasının içinde girdi.”

Coşkun, kamuoyunun yanıltılmak istendiğini ve kendisinin hedef tahtasına oturtulduğunu söyleyerek, Samanyolu Tv hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.(Zeynep Kuray -ANF)