Milli Eğitim Bakanlığı, ilk ve orta dereceli okullardaki öğrenciler için, yeni kıyafet yönetmeliği hazırladı. Kız öğrenciler, İmam Hatip okullarındaki tüm derslerde başlarını kapatabilecek. Diğer ortaokul ve liselerde ise, seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde baş örtülecek.

Resmi Gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre, İlkokul, ortaokul ve liselerde vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü ya da derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve gömlek, yırtık ve delikli ya da şeffaf kıyafet de giyilemeyecek. İmam Hatipler ile Kuran-ı Kerim dersi dışında baş açık, saçlar boyasız olacak. Makyaj yapılamayacak ve bıyık ya da sakal da yasak olacak.

FORMA ZORUNLULUĞU KALKTI

Okullarda tek tip forma zorunluluğu da kaldırıldı. Öğrenciler, tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Ancak, velilerin en az yüzde 60’ının onayı ile okul yönetimlerince kıyafet belirlenebilecek. Öğrenciler, beden eğitimi ve spor derslerinde de tek tip eşofman giymeye zorlanamayacak.

Özel gün, hafta ve kutlamalarda ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere veliye malî yük getirecek özel kıyafet aldırılmayacak. Okulun arması ve rozeti dışında nişan, sembol, rozet ve benzeri takılar kullanılamayacak. Siyasî sembol içeren fular, bere, şapka, çanta da yasak olacak. Yeni yönetmelik hükümlerine aykırı hareket edenler hakkında disiplin hükümleri uygulanacak.