Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Bilkent Yerleşkesi'nde yaptığı basın toplantısında ODTÜ'de Başbakan'ı protesto eden öğrencileri "birkaç marjinal grup", protesto eden öğrencilere saldıran polise karşı tepkileri ise "anlamsız" olarak nitelendirdi.

Ağaoğlu, Başbakan'ı protesto eden öğrencileri ve onlara sahip çıkan ODTÜ yönetimini eleştirirken, "Siz olsanız can havliyle ne yaparsınız?" diyerek öğrenci protestosuna gaz, cop ve tazyikli suyla müdahale eden polisi savundu.

Öğrenci Konseyi başkanının konuşmasından satır başları:

"POLİS, BU ÜLKENİN POLİSİ; İTHAMLAR ANLAMSIZ"

"ODTÜ'ye gelen Başbakan bu ülkenin başbakanıdır. Onu her yerde koruyan polis, bu ülkenin polisidir. Doğal olarak polise karşı ithamlar bizce anlamsızdır."

"Üniversitelerimiz bilim yuvasıdır, hiçbir zaman kale olmamıştır. Hele hele yüzleri maskeli, elleri taşlı molotof kokteyli olan insanlar tarafından savunulacak bir kale hiç değildir. Bu zihniyet, bir paranoyanın dışa vurumudur."

Ağaoğlu Başbakan'ı protesto eden öğrencilere de "birkaç marjinal gruptur," dedi.

"ODTÜ YÖNETİMİNİ DE KINIYORUZ"

"Eğer oradaki öğrenciler, o an polis tarafından tahrik edilmişlerse, o molotof kokteyllerini bu kadar hızlı hazırlayabilenler savunma sanayimize destek olacak çalışmalar içinde görmek isteriz. En azından vatana, millete hayırlı bir iş yapmış olurlar."

"Olaylar sonrası yaptığı açıklamalarla şiddet görüntülerini sözüm ona protesto özgürlüğü adı altında meşrulaştırmaya çalışan ve tüm bu yaşananları geri planda engellemeyerek olaylara çanak tuttuğunu düşündüğümüz ODTÜ'nün mevcut yönetimini de kınıyoruz."

"BİZ DE PROTESTO YAPTIK"

"Yeri geldi biz de protesto yaptık" diyen Ağaoğlu, "Gittik bir tabut koyduk, ima yaptık. Ancak hiçbir zaman bir insana kastedecek kanlı eylemleri onaylamadık."

"POLİS CAN HAVLİYLE DAVRANDI"

Ağaoğlu, polisin orantısız güç kullanmasını tasvip etmediklerini, ancak asıl molotof kokteyllerinin orada ne işi olduğun sorulması gerektiğini belirterek polisin öğrencilere saldırısının 'can havliyle' gerçekleştiğini söyledi:

"Kendinizi polisin yerine koyun. Size biri yanan bir molotof kokteyli atsa siz can havliyle ne yaparsınız?" (bianet)