ODTÜ'lü öğrenciler bugün de birçok sanatçının destek verdiği bir etkinlik düzenledi. Hazırlık binasından Devrim stadına yürüyen öğrenciler saha içerisinde insan zinciri oluşturarak 'ODTÜ Ayakta' yazdı.

ODTÜ hazırlık binası önünde toplanan öğrenciler, ODTÜ Stadı'na doğru yürüyüşe geçti.

Statta insan zinciri oluşturan öğrenciler saha içerisinde 'ODTÜ Ayakta' yazdı. Statta birçok sanatçının da destek verdiği bir etkinlik düzenlendi.


Beyoğlu Kumpanya ile başlayan eylem Gülsen Tuncer, Grup Gündoğarken, Marsis, Pınar Aydınlar, Sevinç Eratalay, Redd'den Güneş Duru ve Nejat Yavaşoğullar'ın konserleriyle devam etti.

Hacettepe ve Ankara üniversitelerinden bir grup öğrenci de, eylem yapanlara destek vermek amacıyla ODTÜ yerleşkesine geldi.

A-1 kapısından yerleşkeye girmek isteyen grup, üniversitenin özel güvenlik görevlilerince durduruldu. Öğrenciler, bir süre İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Eyüp Özveren ile görüşüp, yerleşkeye girmek istediklerini söyledi. Özveren ise içeri alınmayacaklarını belirterek, öğrencilerden dağılmalarını istedi.

Uyarıya rağmen yerleşkeye girmekte ısrar eden grupla girişte barikat oluşturan özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı, öğrenciler barikatı aşıp yerleşkeye girdi.

İçeride, Hacette Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer aleyhine pankart açan öğrenciler, daha sonra sloganlar eşliğinde ODTÜ'de protesto eylemi yapanların yanına gitti.

İTÜ REKTÖRLÜĞÜ ÖNÜNDE ARBEDE

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Yerleşkesi'nde de ODTÜ'ye destek gösterisi düzenlendi.

Yemekhane önünde toplanan öğrenci ve öğretim üyeleri, rektörlüğe doğru yürüyüşe geçti.

"Rektörler AKP'nin, biz ODTÜ'nün yanındayız" pankartı açan grup, "Karaca İTÜ'yü karartma", "Her yer ODTÜ, her yer direniş" ve "Rektör istifa" şeklinde sloganlar attı.

Rektörlük önünde öğretim üyeleri ve öğrenciler adına açıklamalar yapıldı. Ayrıca Rektör Karaca adına yazılmış temsili bir istifa dilekçesi okundu.

Bir grubun rektörlük binası içerisine girmeye çalışması üzerine arbede yaşandı. Güvenlik görevlileri, öğrencilerin binaya girmelerine izin vermedi.

Arbedenin ardından öğrenciler arasında seçilen 3 kişi, Rektörlük Binası'na girerek Genel Sekreter'le bir görüşme yaptı.

Öğrenciler, rektörden ya ODTÜ yönetiminin kınanmasına yönelik açıklamayı geri almasını ya da istifa etmesini istedi.

Gösterinin ardından öğretim görevlileri ve öğrenciler, olaysız bir şekilde dağıldı.

27 Aralık'ta da ODTÜ Ayakta'ydı FOTOĞRAFLARI! >>>