İstanbul Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde kalabalık ülkücü bir grubun saldırısına uğrayan biri kadın iki Kürt öğrenci hastaneye kaldırıldı. Bıçaklanan öğrencilerden birinin durumu ağır.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampusu Atatürk Eğitim Fakültesi'nde okuyan Gülsüm Teymuroğlu ve Ali Sarı isimli iki Kürt öğrenci fakültenin içinde ülkücü bir grubun bıçaklı, sopalı saldırısına uğradı.

Ülkücüler tarafından daha önce de tehdit edildiği öğrenilen Teymuroğlu, bugün dersine girmeye hazırlanırken yine aynı grup tarafından tehdit ve küfürlere maruz kaldı.

Daha sonra ülkücülerin yumruklamaya başladığı Teymuroğlu ile saldırıyı engellemeye çalışan Ali Sarı ülkücüler tarafından feci biçimde darp edildi. Vücudunun çeşitli yerlerine bıçak darbeleri alan Sarı, ağır yaralandı. Ağır yaralanan Sarı ve Teymuroğlu, Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayla ilgili kimse gözaltına alınmazken yaralıların tedavileri devam ediyor. Ali Sarı, Antikapitalist Müslüman Gençlerin  1 Mayıs organizasyonunda yer almıştı. Marmara Üniversitesi’nde ülkücü grupların bıçak ve satırlı saldırıları daha önce de yaşanmış, bunlara karşı eylemler yapılmış, ancak hiçbir tedbir alınmamıştı.