Malatya İş Adamları Derneği'nin (MİAD) öncülüğünde, Malatya Valiliğinin desteğiyle hayata geçirilen Malatya Eğitim Bursu Projesi (MEBP) ile yurt genelinde lisans eğitimi yapan 15 bin Malatyalı öğrenciye burs verilecek.

Türkiye'de ilk olan bu modelle, “www.malatyaegitimbursu.com” adlı internet sitesinde, bağışçıyla burs ihtiyacı olan öğrenci dijital ortamda buluşturulacak. Projenin işlemesi için oluşturulan Malatya Eğitim Bursu Platformu'nda 54 kurum yer alıyor.

MİAD Başkanı Yunus Akdaş, projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, il bazında bu kadar geniş katılımla gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi MEBP'in, Türkiye'ye de model olacağını belirtti.

İş adamlarının, “sosyal sorumluluk olarak bu ülkeye neler kazandırabilirim” düşüncesini akıllarından çıkarmamaları gerektiğine dikkati çeken Akdaş, “Bir ülkede eğitim sorununu çözerseniz aslında birçok kronik sorunu da kökünden çözmüş olur, kendini daha iyi ifade eden, anlayan ve algılayan bir toplum yaratmış olursunuz” dedi.

Malatya'nın Türkiye'nin 24. büyük şehri olduğuna ve ekonomik büyüklük açısından ise 44. sırada yer aldığına işaret eden Akdaş, bu projeyle ekonomik büyüklükte Türkiye'nin 15. ili olmayı hedeflediklerini kaydetti

Proje kapsamında, 15 bin Malatyalı üniversite öğrencisine burs vereceklerini ifade eden Akdaş, “Malatyalı tüm dostlarımızı bu projenin daha geniş bir tabana yayılmasına katkı sağlamalarını bekliyoruz” diye konuştu.

AA