ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrencileri 06 Ocak Cuma günü ülkemizde yaşanan kanlı ölümlere dikkat çekmek amacıyla organize edilen Barış Yürüyüşünü gerçekleştirdi.

1. Yurt önünde toplanan öğrenciler Uludere Katliamı'nı protesto etmek için sessiz yürüyüş gerçekleştirdiler. Yurt önünde yapılan basın açıklamasının ardından kitle ODTÜ meydanına doğru harekete geçti.

Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı eylemde, el ele tutuşup büyük bir insan çemberi oluşturan öğrenciler bir dakikalık saygı duruşundan sonra havaya atılan paraşütlerin ardından sessizce dağıldı.

Basın açıklamasını okuyan Umut Çaçan şunları kaydetti;

DEĞERLİ BARIŞSEVERLER,

Bugün burada toplanmamızın amacı ülkemizde ve dünyada yaşanan kanlı olayları, insan ölümlerini protesto etmektir. Bilindiği üzere yakın zamanda 24 askerin yaşamını yitirmesi, Van Depremi ve 35 sivilin öldürülmesi sonrasında sosyal-ulusal medyada yapılan nefret dolu ayrılıkçı haber ve yorumları taraflar her ne olursa olsun kınıyoruz. Yıllardan beridir süre gelen kardeşçe yaşam yetisi gün geçtikçe yerini ırkçı, şoven, ayrılıkçı ve düşmanca düşüncelere ve söylemlere bırakmaktadır. Bu durum bizi oldukça tedirgin etmektedir. Ülkemizde insanların yaşanan kanlı, acı olaylara tepkisiz kalması hatta ve hatta sevinir hale gelmesi, ki taraflar ne olursa olsun, barışa duyduğumuz özlemi içselleştirmektedir. Hatırlarsanız 24 askerin hayatını kaybettiği vahim olayın akabinde devlet yetkililerinin ve savaş çığırtkanlarının intikam söylemleriyle bugün Uludere'de yaşanan 35 sivilin hayatını kaybettiği vahim olayın akabinde sosyal medyada yankı bulan intikam söylemlerinin arasında hiçbir fark yoktur. Her intikam söylemi can almaya ve kan dökmeye davetiye çıkarmaktadır.

Demokrasi adı altında yürütülen faşizm ülkemizde birçok sivilin, aydının, gazetecinin ve öğrencinin sesini yok ederek kendini var etme mücadelesini sürdürüyor. Bu var oluş, insanlığın, bizlerin ayıbıdır, bu hegemonyaya bir son vermek için hep birlikte kardeşliğin ve barışın sesini yükseltelim.

BİZ BARIŞSEVERLER OLARAK,

Kardeş kavgasına dur demek için
İnsan hayatının önemine dikkat çekmek için,
Özelde ülkemizde genelde dünyada yaşanan kanlı olayların önüne geçmek için,
Ayrıştırmak, parçalamak, kutuplaştırmak değil yapıcı, kalıcı ve onurlu bir barışın temini için
Irk, dil, din, renk zeminli nefret söylemlerine karşı ortak barış paydasında ve insan hayatından değerli hiçbir şeyin olmadığı bir dünya yaratmak ve onu farklılıklarımızla renklendirmek için buradayız. İnadına savaş demeyeceğiz, inadına kavga demeyeceğiz, inadına kan, inadına, nefret demeyeceğiz.
Dün de dediğimiz gibi bugün de barış diyeceğiz yarın da bunun mücadelesini vereceğiz.

Sözümüzü Yılmaz Odabaşı'nın bir dizesiyle sonlandırıyoruz:
“And olsun ki hiçbir kurşun, hiçbir çelik, hiçbir toprak ve hiçbir vatan daha kutsal değildir insandan!”

Demokratikuniversite.net