Halkevciler sabah 10.00'da İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek Müdürlük'teki çalışmaları durdurdu. Halkevciler bir saati aşkın süre boyunca müdürlük binasında yaptıkları konuşmalarla 4+4+4 eğitim modelini protesto etti. Polis daha sonra içeri girerek 36 Halkevciyi zorla gözaltına aldı

 

4+4+4 düzenlemesini protesto eden yaklaşık 40 Halkevci, Cağaloğlu'ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek bina içinde eylem yaptı. "4+4+4'ü durdurmaya geldik / Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi" yazılı bir pankart açan veliler, öğrenciler ve öğretmenler bina içinde yaptıkları konuşmalarda bu eylemi 4+4+4 eğitim modelinin durdurulması için gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Eylem 10.00'da başlarken 15 dakika sonra polis olay yerine geldi. Halkevciler polisin engelleme girişimlerine karşın eyleme devam edeceklerini söyledi.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önü son birkaç haftadır okullarının dağtılmasına karşı düzenlenen eylemlere sahne oluyordu. Ancak bu kez eylem kapı önünde kalmadı, Müdürlüğün içine taşındı.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN KALEMLERİ BIRAKIN”

Eylem sırasında Müdürlük'teki kamu çalışanlarına da seslenen Halkevciler, onları da eyleme destek vermeye çağırdı. Halkevciler Müdürlük çalışanlarına "Kalemlerinizi bırakın, çocuklarınızın geleceği için eyleme katılın" dedi.

 

İstanbul’da 71 okulun imam hatip ortaokuluna dönüştürüldüğüne dikkat çeken Halkevciler “Günderdir veliler, öğretmenler, öğrenciler okullarının dağıtılmasına karşı topladıkları dilekçelerle buradaydı. Milli Eğitim Müdürlüğü hiçbir itirazı dikkate almadı” diye konuştu.

 

“SÖYLEYECEK SÖZLERİ VARSA ÇIKSINLAR KARŞIMIZA!”

Eylemciler içinden bir öğretmen “Yaklaşık bir saattir buradayız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir mülki amir buraya gelip ‘Ne diyorsunuz, talebiniz ne?’ diye sormuyor. Okulları dağıtanlar, 4+4+4 için kafa yorup öğretmenleri, öğrencileri, velileri bu eğitim sistemiyle karşı karşıya bırakanlar burada yok. Söyleyecek sözleri varsa çıksınlar karşımıza” dedi.

 

Polis eylem sürerken Halkevcilere “Amacınıza ulaştınız artık eylemi bitirin” dedi. Halkevciler ise “Biz veli, öğrenci, öğretmen olarak çocuklarımızın geleceği için buradayız. 4+4+4 eğitim sitemini durdurana dek amacımıza ulaşmış olmayacağız” diyerek yanıt verdi.

 

“GİDİN ÜZMEZ'İ VE BAYRAKTAR’I YAKALAYIN"

Samsun’da TOKİ binalarında yaşanan sel felaketinin ardından Erdoğan Bayraktar’ın “suçluysam cezamı çekerim” açıklamalarını hatırlatan Halkevciler, “gidin Bayraktar’ı, çocuk tacizcisi Hüseyin Üzmez’i yakalayın” dedi.

 

Bir saatlik bekleyişin ardından bina içine giren çok sayıda çevik kuvvet polisi, 36 Halkevciyi zorla gözaltına aldı. Halkevcilere polis araçlarında plastik kelepçe takıldı. Gözaltı sonrasında da araçlarda Halkevcilere yönelik şiddetin sürdüğü gözlendi. (Sendika.org)