Galatasaray Üniversitesi'nde 400'ü aşkın öğrenci, Rektör Ethem Tolga'nın, ODTÜ'yü kınayan bildiriye imza atması karşısında eyleme geçti. Öğrenciler Galatasaray Üniversitesi'nin söz konusu bildiriden imzasını çekmesini istiyor.

"Öğrenci düşmanı rektör istifa" sloganları atan öğrencilerin eylemi üzerine üniversite binasında, özel güvenlik birimleri (ÖGB) kapıları zincirleyerek öğrencilerin dışarı çıkmasını, basının da içeri girmesini engelledi.

Bunun üzerine öğrenciler kapıya giderek, kapıda bekleyen basın emekçilerine bir açıklama yaptı. Öğrenciler daha sonra Rektörlük binasına yöneldi.

REKTÖR, REKTÖRLÜKTEN ÇIKTI

Üniversite bileşenlerinin Rektörlük'e gelerek gerçekleştirdiği protesto üzerine binada bulunan GSÜ Rektörü Prof.Dr. Ethem Tolga, binayı arka kapıdan terk ederek bir başka fakültenin binasına geçti.

AKADEMİSYENLERDEN DESTEK

Rektörlüğün, üniversite adına Tayyip Erdoğan'ı destekleyen ve ODTÜ öğrencisini kınayan imzasını hükümsüz kıldıklarını söyleyen öğretim görevlileri, gün içerisindeki derslerini iptal ederek öğrencilerine destek verdi.

Üniversitede çalışan 200′e yakın akademisyenden 130′u da GSÜ Rektörü’ne güvensizlik oyu verdi ve ODTÜ'de yaşananlar karşısında rektörün tutumunu eleştirdi.

GSÜ Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Karlı ve Radikal gazetesi yazarı Özgür Mumcu da eyleme destek veriyor.

YARIN BOYKOT GÜNÜ

Öğretim görevlileri ve öğrenciler, yarın (27 Ağustos) ders boykotu yapacaklarını da açıkladı. Boykot için saat 12.00'da bir araya gelinecek.

REKTÖRLÜK PROTESTOLARI YAYILIYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisi sonrasın, üniversiteler ortak bir bildiriyle ODTÜ'yü kınamışlardı. Üniversite yönetimleri ile öğretim görevlileri ve öğrenciler arasında ise bu konuda fikir ayrılıkları var. Bu yüzden rektörlükler protesto ediliyor. Dün de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde rektörlük protesto edilmiş; ortak metin rektöre fırlatılmıştı.